Close button

Чи захищає вітамін D від COVID-19

Чи захищає вітамін D від COVID-19

Нове дослідження генетиків з Лондонського університету Брунеля, опубліковане в BMJ Nutrition, Prevention and Health, не знайшло доказів того, що рівень вітаміну D в організмі людини якось захищає від зараження коронавірусом і впливає на тяжкість перебігу COVID-19 у людей європейського походження, повідомляє Medical Xpress.

Деякі попередні дослідження припускали зв'язок між дефіцитом вітаміну D і рівнем смертності від COVID-19. Однак нове дослідження спростовує цей зв'язок.

Згідно з результатами дослідження, генетична схильність людини до високих або низьких рівнів вітаміну D не впливає на тяжкість COVID-19 і здатність організму протистояти зараженню вірусом.

Дослідження охопило тільки людей європейського походження, тому його результати не обов'язково застосовні до інших груп людей, оскільки колір шкіри людини природним способом впливає на ступінь вироблення вітаміну D.

Вчені відзначили, що результати їхнього дослідження не закликають людей відмовлятися від добавок з вітаміном D, які можуть мати позитивні наслідки для здоров'я.

Новини

Популярні теми форуму

analytics