Close button

Міжбанк: долар росте через його відсутність

Міжбанк: долар росте через його відсутність

Низька активність на міжбанківському валютному ринку сьогодні - результат різкого падіння пропозиції валюти від експортерів, повідомляє Курс Украины.

До того ж банк нерезидента, який сьогодні повинен був продавати валюту, раптово вийшов з покупками і всположіл весь ринок. В результаті після обідньої перерви котирування всього за кілька хвилин досягли 28,25 гривень на покупку і 28,32 гривень на продажу. Учасники торгів припустили, що зараз з'явиться Національний банк з інтервенцією, але ситуацію вийшов рятувати «Укргазбанк» (нагадаємо, нинішній глава НБУ К.Е.Шевченко - в минулому керівник цієї установи). Виставивши на продаж обсяг за ціною 28,275 гривень, він збив ажіотаж.

Зростання безготівкового долара не залишився непоміченим і на готівковому валютному ринку, де цінник на продаж «американця» підскочив з ранкових 28,25-28,26 до 28,29-28,30 гривень. При цьому мороз і локдаун продовжують працювати на зниження активності покупців валюти.

Євро на світовому ринку FOREX продовжує зниження після сильного падіння в минулу п'ятницю. Сьогодні він опустився до 1,2052 долара за євро. Природно, подешевшав і готівковий євро: в столичних оптових обмінних пунктах з'явилися пропозиції євровалюти по 33,98-34,00 гривень. Втім, це не привело до якогось істотного зростання попиту.

Російський рубль, який минулого тижня зміцнився майже на 2 рубля, сьогодні вже розгубив половину своїх успіхів, опустившись до обіду до позначки 74,37 рубля за долар. Але на ціні готівкового рубля в Києві це не позначилося: сьогодні його продають по 3,77-3,80 гривні за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics