Close button

Чому люди "чують" мертвих

Чому люди "чують" мертвих

Британські вчені провели дослідження і з'ясували, чому деякі люди можуть "чути" мертвих. Результати дослідження представлені в журналі Mental Health, Religion and Culture, повідомляє Medical Xpress.

Згідно з новим дослідженням, схильність до більшої заглибленості в завдання, незвичайні слухові переживання в дитинстві і висока сприйнятливість до слухових галюцинацій сильніше проявляється у тих, хто називає себе медіумами - спіритуалістами або ясновидицями в порівнянні зі звичайними людьми.

У ході дослідження вчені опитали 65 ясновидців і 143 звичайних людей, щоб зрозуміти, що відрізняє спіритуалістів від тих, хто не "чують" голоси мертвих. 44,6% опитаних спіритуалістів повідомили, що чують голоси щодня, при цьому більшість чує їх усередині своєї голови. Вони також повідомили, що перший досвід слухових галюцинацій виник у глибокому дитинстві.

Дослідники виявили, що у спіритуалістів є схильність до поглинання - риса, пов'язана із зануренням в розумову або уявну діяльність або переживання змінених станів свідомості, що і пояснює, чому ці люди "чують" голоси у своїй голові. Дитячі переживання та часті слухові галюцинації можуть бути скоріше результатом наявності певних схильностей і ранніх здібностей, а не віри в можливість контакту з мертвими.

Новини

Популярні теми форуму

analytics