Close button

Вакцини проти мутованих штамів COVID: чи ефективні вони

Вакцини проти мутованих штамів COVID: чи ефективні вони

Фармацевтична компанія Moderna повідомила на своєму сайті, що їх вакцина проти COVID-19 імовірно, є ефективною і проти мутованих штамів коронавірусу, які виявили в Великобританії і Південно-Африканській Республіці, повідомляє The New York Times.

Лабораторні дослідження вакцини проти COVID-19 компанії Moderna не виявили зниження імунної відповіді проти варіанту коронавірусу, виявленого в Великобританії, але показали зниження рівня антитіл у шість разів проти нового штаму, виявленого в Південній Африці. Проте, за заявою компанії, ці антитіла залишаються вище рівнів, які повинні забезпечувати захист.

Moderna також заявила, що почала розробку нової форми своєї вакцини, яку можна було б використовувати в якості ревакцинації проти мутованого штаму, виявленого в ПАР.

Компанії Pfizer і BioNTech також заявили, що дослідження показали ефективність їх вакцини проти варіанту коронавірусу, виявленого в Великобританії, але продемонстрували ослаблену імунну відповідь проти південноафриканського штаму. Pfizer і BioNTech повідомили, що зможуть розробити новий варіант вакцини проти південноафриканського штаму приблизно за шість тижнів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics