Close button

Доставка газу: від чого залежить вартість

Доставка газу: від чого залежить вартість

Вартість технологічного газу, який закуповують за ринковими цінами, безпосередньо впливає на вартість доставки газу до споживача, повідомляє Курс Украины.

Про це пише 104.ua.

Щоб забезпечити доставки газу по газопроводах споживачам, потрібно постійно підтримувати необхідний тиск у мережах. Для цього треба технологічний газ, який закуповують за ринковою ціною. Вартість цього газу є найбільшим складником вартості доставки.

"В тарифі на 2020 рік ціна цього газу становить 3850 грн за тис. куб м. А в новому тарифі вона має складати 5 850 грн тис. куб м. і відображена в оновленому тарифі для облгазів", - зазначено в дописі.

Враховуючи соціально-економічну ситуацію у країні, з 2014 року і дотепер, НКРЕКП закладав у тариф для операторів ГРМ витрати на технологічний газ у заниженому обсязі.

Зараз, вперше за шість років, виробничо-технічні витрати газорозподільних компаній відповідають європейським стандартам. Вони будуть становити близько 40% у структурі тарифу.

Нагадаємо, раніше уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна буде діяти на період карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics