Close button

Міжбанк: нерезиденти продають долар

Міжбанк: нерезиденти продають долар

Третій день поспіль на міжбанківському валютному ринку спостерігається жвава торгівля, повідомляє Курс Украины.

Основним «постачальником» валюти сьогодні був Citibank, який продавав долари за дорученням своїх клієнтів-нерезидентів. Ближче до вечора стануть відомі підсумки запланованого на вівторок аукціону з розміщення ОВДП; іноземні інвестори вже готуються до нього. Крім того, з продажем валюти був помічений «Ощадбанк» - ще один активний покупець держоблігацій. Серед покупців, крім традиційних імпортерів, були помічені два банки-спекулянта, старанно «підбирали» валюту за найнижчими цінами.

Готівковий долар в Києві сьогодні продовжив дешевшати і до обідньої перерви опустився з 28,22-28,23 до 28,19-28,195 гривень. При цьому зниження цінника абсолютно не вплинуло на попит: як і в попередні дні, він невисокий.

Євро на світовому ринку FOREX вранці вівторка продовжив зниження і опустився до позначки 1,2107 долара за євро, але потім знову пішов вгору на хвилі чергового послаблення долара. Новина про відставку італійського прем'єр-міністра Джузеппе Конті не зробила ніякого впливу на курс євро, оскільки інвестори вважають нові вибори в Італії малоймовірними. У столиці готівковий євро сьогодні продають по 34,07-34,10 гривні, попит на нього відсутній.

Російський рубль вранці вівторка в черговий раз ослаб до 75,80 рублів за долар, після чого скоректувався до 75,10 рублів. Станом на 14:45 він торгується у вузькому діапазоні 75,10-75,18 рублів за долар. У столиці готівковий рубль подешевшав ще на 1 копійку: опти продають його по 3,73-3,75 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics