Close button

"Африканська Вантажівка" залишає чемпіонат світу

"Африканська Вантажівка" залишає чемпіонат світу

Збірна ДР Конго посіла останнє, четверте місце в групі "D" на чемпіонаті світу з гандболу, який в ці дні проходить в Єгипті. Африканська команда, для якої нинішній турнір став дебютним на світових першостях, не змогла завоювати жодного очка у протистояннях з командами Бахрейну, Аргентини та Данії, однак змусила про себе говорити, повідомляє Курс Украины.

Головною "зіркою", команди і одним з відкриттів чемпіонату став 26-річний лінійний Готьє Мвумбі, який забив 20 м'ячів після 23 ударів (показник результативності - 87%), і на даний час займає 68-е місце серед бомбардирів чемпіонату.

Лінійний на прізвисько "Вантажівка" звернув на себе увагу не тільки своїми габаритами (при зростанні 192 см, його вага - 130 кг), а й умінням ними користуватися, що дозволяло гравцеві досить часто вражати чужі ворота.

Що цікаво, за освітою Мвумбі - електрик, і до чемпіонату світу виступав в аматорському клубі четвертого французького дивізіону - "Дре".

Втім, тепер кар'єра гравця може піти в гору: на нього звернули увагу не тільки вболівальники з усього світу, а й "король баскетболу" Шакіл О'Ніл, який в "Інстаграме" написав Мвумбі: "Кажуть, ти гандбольний Шак. Що відбувається? " .

Вже сьогодні, 27 січня, на чемпіонаті світу пройдуть матчі ¼ фіналу: Іспанія зустрінеться з Норвегією, Данія - з Єгиптом, Франція - з Угорщиною, а Швеція поміряється силами з Катаром.

Фінал світової першості намічений на 31 січня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics