Close button

На міжбанківському валютному ринку спостерігається малоактивна торгівля

На міжбанківському валютному ринку спостерігається малоактивна торгівля

В останній робочий день місяця на міжбанківському валютному ринку спостерігається малоактивна торгівля, повідомляє Курс Украины.

Імпортери та експортери постаралися провести всі необхідні операції заздалегідь, не залишаючи важливі справи на останній день. Тому сьогодні на ринку в основному «граються» спекулянти, які намагаються заробити на зниженні котирувань в умовах зниженої ліквідності. Ті ж, хто зважився залишити покупки валюти на останній день, були винагороджені: до обідньої перерви цінник опустився в район 28,10-28,13 гривень. Головні продавці валюти сьогодні - банки, яким необхідно вирівняти валютну позицію до кінця місяця і привести її у відповідність з нормативами НБУ. Тому пропозиція на ринку сьогодні перевищує попит.

Готівковий долар в Києві з ранкових 28,16 до обіду подешевшав до 28,13 гривень. Оператори з різних регіонів країни скаржаться на падіння попиту на готівкового «американця». При цьому пропозиція готівкового долара зберігається на досить високому рівні.

Євро на світовому ринку FOREX після зниження до 1,2091 знову перейшов в контрнаступ і піднявся до позначки 1,2141 долара за євро. У столиці готівковий євро торгується в діапазоні 34,00-34,05 гривень. Попит на нього ще нижче, ніж на долар. Стабільний курс і падіння доходів населення відбивають інтерес до покупок валюти.

Російський рубль, що знизився вранці до 76,35 рублів за долар, до обіду знову відновився до 75,70 рублів. Побоювання введення нових санкцій у зв'язку з арештом відомого опозиціонера Олексія Навального продовжують тиснути на російську валюту. Станом на 14:30 він торгується в діапазоні 75,70-75,80 рублів за долар. У столиці готівковий рубль втратив в ціні ще одну копійку: оптові обмінники продають його вже по 3,71-3,73 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics