Close button

Не в тюрму, а лікуватися: в Орегоні декриміналізували всі наркотики

Не в тюрму, а лікуватися: в Орегоні декриміналізували всі наркотики

Дженні Галліксон, наркоманка, що одужує, стала головним заявником поправки 110, яка скасовує кримінальну відповідальність за всі наркотики в Орегоні й приділяє пріоритетну увагу лікуванню, а не тюремному ув'язненню, повідомляє Yahoo News.

Сидячи у в'язниці за статтею, пов'язаною з наркотиками, Галліксон подумала про те, щоб приєднатися до програми інтенсивного одужання, коли "дивовижна, притягальна, чудова темношкіра жінка увійшла в кімнату, підняла кухоль і почала говорити про те, що пройшла те саме, що й вони", згадує Галліксон. За словами жінки, було життя по той бік залежності та в'язниці. Але за це потрібно боротися. Галліксон їй повірила.

Тепер вона, виконавчий директор Асоціації психічного здоров'я та наркозалежності штату Орегон, сповнена рішучості надати іншим наркоманам таку ж можливість.

Вона наполягала на прийнятті поправки 110 - першого у своєму роді закону, який скасовує кримінальну відповідальність за зберігання всіх заборонених наркотиків в Орегоні, включаючи героїн, кокаїн, метамфетамін та оксикодон. Так, замість підходу, заснованого на кримінальному правосудді, держава повинна перейти на підхід, заснований на охорону здоров'я, що пропонує лікування наркоманів замість тюремного ув'язнення.

Закон набирає чинності в понеділок, 1 лютого, і буде реалізований протягом наступного десятиліття чиновниками Управління охорони здоров'я штату Орегон.

Волонтери та громадські діячі заявляють, що цей поворот змінить життя тисяч жителів Орегону.

Член палати представників Бонні Вотсон Коулман також зазначає, що набагато дорожче платити за утримання кого-небудь у в'язниці, ніж за лікування. За її словами, програми реабілітації не тільки розширюють можливості людей, а й економлять гроші спільноті.

Програма буде оплачуватися за рахунок доходів від державного податку на канабіс, а тому, швидше за все, не буде залежати від примх місцевої економіки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics