Close button

Міжбанк: нудне початок місяця

Міжбанк: нудне початок місяця

У перший робочий день лютого на міжбанківському валютному ринку спостерігається малоактивні торгівля, повідомляє Курс Украины.

Охочих продати валюту більше, ніж покупців. Серед продавців помічені Citibank і інші банки, що представляють інтереси нерезидентів. Вони виставили заявки за дорученням своїх клієнтів, яким потрібна гривня до завтрашнього аукціону з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). Що стосується покупців, вони сьогодні не поспішають, змушуючи продавців скидати ціни.

Готівковий долар в Києві подешевшав ще на 5 копійок. Вранці київські оптові обмінні пункти продавали його по 28,15-28,16 гривень, а до обідньої перерви через відсутність попиту були змушені опустити цінник до 28,10-28,11 гривень. При цьому пропозиція готівкового долара зберігається на досить високому рівні.

Євро на світовому ринку FOREX сьогодні зробив чергову спробу пробити рівень 1,21. До обідньої перерви він знизився до позначки 1,2069 долара за євро. На цьому рівні євро поки відкуповуються. У столиці готівковий євро продають вже дешевше 34-х гривень: до обіду цінник на нього опустили до 33,90-33,93 гривень. Це на 10 копійок нижче ранкових цін.

Російський рубль в першій половині дня намагається вирости. З 75,95 рублів за долар він зміцнився до 75,35 рублів. На цьому рівні рубль почали активно продавати, і ціна знову поповзла вниз. Станом на 14:30 він торгується в діапазоні 75,75-75,85 рублів за долар. У столиці ціна готівкового рубля практично не змінилася: оптові обмінники продають його по 3,71-3,74 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics