Close button

Проблеми екології: шведські банки обмежили кредитування нафтовиків

Проблеми екології: шведські банки обмежили кредитування нафтовиків

Все більше шведських банків відмовляють клієнтам у кредитах, якщо їх бізнес недостатньо екологічний, пише investory. news з посиланням на Bloomberg, повідомляє Минфин.

Підстави відмов у кредитах

Фінансові установи почали звинувачувати в тому, що ті недостатньо переймаються вирішенням проблеми зміни клімату.

Так, найбільший банк Швеції Swedbank AB став останнім в країні, хто обмежив кредитування на підставі недотримання вимог до кліматичних критеріям.

Стокгольмський банк припинив надавати позики новим нафтогазовим проектам. Фінустанова також перестала давати гроші на видобуток сировини в Арктиці і розробку сланцевих і смоляних пісків.

«Фінансова організація, як і раніше, відкрита для кредитування« тих, хто хоче перейти на вуглецеву нейтральність», - зазначив генеральний директор Swedbank Йенс Хенрікссон.

Що передувало

З моменту підписання Паризької угоди десять провідних скандинавських банків надали кредити компаніям і проектам у сфері вугілля, нафти і газу майже на $70 млрд.

Однак, як пише агентство, банки в Європі можуть зіграти велику роль в переході до вуглецевої нейтральності, оскільки підприємства як і раніше отримують приблизно дві третини грошей на свої проекти від кредиторів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics