Close button

Погода на 6-7 лютого: в Україну повернуться міцні морози

Погода на 6-7 лютого: в Україну повернуться міцні морози

У цей уїк-енд Україну відвідає по-справжньому холодна зимова погода. Синоптики обіцяють рясні снігопади та заморозки до -22 градусів, повідомляє Курс Украины.

У суботу, 6 січня, ще вночі почнеться різке зниження температури. На заході країни повітря охолоне до -6, а то і до -10 градусів за Цельсієм. Вдень же воно прогріється не більше ніж до -3...-1°C. Винятком стане хіба що Закарпаття - там метеорологи прогнозують стабільні 2...4 градуси вище нуля. Найбільш холодними виявляться центральні та східні області: вночі стовпчики термометрів покажуть тут -12...-15°C, а вдень варто чекати десь -5...-3 градусів. Найтепліше буде в південних регіонах і Криму: температура не повинна впасти нижче 6 градусів морозу вночі та -3 - днем. У Криму обіцяють 2...4 градуси з позначкою "+".

У плані опадів територія України в цей день поділиться приблизно навпіл. Західні й південні регіони замете снігом і/або мокрим снігом, а в північних і східних областях прогнозують суху погоду або нетривалий сніг.

На всій території країни, крім Одеської та Миколаївської областей, а також Криму, буде встановлений Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки. Серед причин - сильна ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильний (до 20 м/с) вітер.

Гідрологи стурбовані збільшенням рівня води в річках Латориця (до 0,6-1,2 м) і Тиса (до 3-3,5 м) біля м Чоп. Можливе підтоплення частини дороги місцевого значення.

У гірських районах Закарпаття та Івано-Франківщини буде встановлено значний рівень небезпеки лавиноутворення. На Львівщині небезпека оцінюється як помірна.

У неділю, 7 січня, заморозки посиляться ще більше. Абсолютними рекордсменками в цьому плані стануть Чернігівська і Сумська області - там обіцяють до -22...-20 градусів Цельсія вночі та -14...-12° вдень. У центральних і східних регіонах очікують до 17 градусів морозу, хоча середня температура протягом доби становитиме близько -8°C. Захід України, крім Закарпаття, теж "похвалиться" двозначними числами нижче нуля - -14...-11 градусів вночі, а протягом дня варто чекати -6...-3°C. Найменше похолодання торкнеться південні регіони: до 8 градусів морозу вночі та -4 ...-2° вдень. У Криму - -2...+1°C протягом доби.

Опади у вигляді снігу та/або мокрого снігу прогнозують в західній, центральній і південній частинах країни, на півночі та сході, як і раніше, має бути сухо. Найпотужніші снігопади обіцяють у Львівській та Хмельницькій областях.

У горах Закарпаття та Івано-Франківщини, як і раніше, буде зберігатися значний рівень небезпеки сходження лавин. На Львівщині - помірна небезпека.

У Києві в міру холодно і відносно сухо. 6 лютого температура опуститься до -11...- 8°C вночі й -6...-4 удень. Ймовірність опадів вкрай низька, швидкість вітру - 11-14 км/год.

7 лютого вдарить мороз: термометри покажуть -17...-15 градусів Цельсія вночі та -12...-10 протягом дня. Вітер трохи вщухне, зате ближче до вечора повинен буде піти сніг.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics