Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Україні є чим пишатися: головні заяви Зеленского на форумі

Україні є чим пишатися: головні заяви Зеленского на форумі

Сьогодні в Україні стартував міжнародний форум "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", який триватиме з 8 по 10 лютого. Форум присвячений темі коронавірусу та подоланню наслідків пандемії в Україні, повідомляє Курс Украины.

Відкрив форум своїм виступом президент Володимир Зеленський, який розповів про досягнення України у боротьбі з COVID-19.

Головні заяви Зеленського

Володимир Зеленський підкреслив, що Україні є чим пишатися в питаннях боротьби з COVID-19, адже попри "поганий стан" медичної системи, країна змогла уникнути катастрофи.

"Без зайвої скромності скажу, що в питаннях протидії COVID-19 Україні дійсно є чим пишатися. Бо якщо говорити відверто – той стан медичної системи, яку ми отримали у спадок, за логікою речей не залишав жодних шансів, щоб уникнути колапсу й катастрофи", – зазначив глава держави.

Президент говорить, що система українських лабораторій була повністю зруйнована.

"Лаборантів, епідеміологів, інфекціоністів ми фактично збирали по країні в ручному режимі", – говорить Зеленський

За словами Зеленського, в Україні був значний дефіцит медичних засобів і обладнання, але, завдяки вчасному реагуванню на загрозу пандемії, вдалося врятувати ситуацію.

"Однак ми змогли швидко організувати поставки з інших країн, а згодом розгорнули масштабне українське виробництво. Ми підвищили заробітні плати медикам, що протидіють COVID-19, до трьохсот відсотків. А цього року суттєво збільшили виплати всім медичним працівникам усіх рівнів", – акцентує президент.

Також президент підкреслив, що влада вчасно пішла на такий непопулярний крок як жорсткий карантин, жертвуючи економікою країни.

Читайте также: Швидкі кредити: як позичити гроші без проблем

"Він виявився ефективним і дав змогу виграти дорогоцінний час", – говорить Володимир Зеленський.

Під час виступу Зеленський зазначив, що були проблеми з іншими політичними силами, які намагалися саботувати рішення уряду.

"Різні партії, різні опозиційні лідери, місцева влада не втрачали можливості заробити дивіденди та електоральні бали. Була величезна кількість маніпуляцій, брехні, популізму й саботажу – і все це, ясна річ, аж ніяк не допомагало в подоланні вірусу", – підкреслює президент.

Президент наголосив, що результати, яких у складних обставинах і за короткий час вдалося досягти, доводять правильність та ефективність дій, які були розпочаті з першого дня протидії коронавірусу.

"Рівень смертності від COVID-19 в Україні найнижчий у порівнянні з багатьма країнами Європи. Ми довше за інших протримались і не вводили локдаун. А ті обмеження, що діяли в січні, були досить, я вважаю, ліберальними, якщо порівнювати з форматами локдауну в Німеччині, Британії, Франції та інших країнах", – зауважив Володимир Зеленський.

Наразі Україна продовжує збільшувати кількість ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус.

Читайте также: Фінансова безпека: як не залишитися без грошей в найвідповідальніший момент

"Вже сьогодні 70 відсотків з них вільні. А понад 80 відсотків ліжок в Україні забезпечені киснем", – сказав Зеленський.

Також президент підкреслює, що підприємці, які були вимушені припинити роботу під час карантину, отримали від держави матеріальну компенсацію.

"Більш ніж півмільйона українців отримали пряму допомогу від держави на суму вісім тисяч гривень. І це лише один з багатьох інструментів державної підтримки громадян і бізнесу", – підкреслив президент.

Наостанок Володимир зеленський підкреслив, що наразі Україна змогла стабілізувати ситуацію з COVID-19, захворюваність зменшується, а кількість пацієнтів, які побороли хворобу, тільки збільшується.

На форумі також онлайн виступив голова ВООЗ Тедрос Гебреїсус. Він підкреслив, що Україна прийняла ранні рішучі кроки, які змогли уникнути медичного колапсу в країні.

"Я вітаю Україну з тими ранніми кроками, до яких ви вдалися, щоб протидіяти COVID-19. Україна була однією з перших країн, котра розробила план готовності та відповіді на пандемію… Ми вітаємо уряд України, ми дуже вдячні за всі ті кроки, що ви вжили, щоб знизити рівень захворюваності", – говорить голова ВООЗ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics