Close button

Погода на 9 лютого: всю Україну накриє сніговий циклон

Погода на 9 лютого: всю Україну накриє сніговий циклон

На територію України повертається потужний циклон. У зв'язку з цим синоптики прогнозують досить холодну погоду та рясні опади, повідомляє Курс Украины.

У вівторок, 9 лютого, на заході країни нічна температура повинна встановитися на рівні -8...-6°C, а вдень стовпчики термометрів покажуть -5...-3°. Найтеплішим регіоном даної території виявиться Закарпатті, оскільки там очікують -1...+1 градус за Цельсієм вночі та до 5...7 градусів тепла протягом дня. Центральні та східні області отримають приблизно однакову погоду - +1...+3 градуси вдень і похолодання до -8...-5°C вночі. Чернігівщина і Сумщина виявляться більш прохолодними - до 11 градусів нижче нуля в темний час доби й -7...-5 градусів вдень. Найтеплішим місцем України стане південь. Повітря прогріється до немислимих +8...+10 градусів, втім, вночі охолоне до -1...+3°C. У Криму вдень буде так само, а вночі - +7...+9.

Що стосується опадів, то їх обіцяють повсюдно. У західних регіонах вдень і вночі сніжитиме, в Івано-Франківській і Чернівецькій областях прогнозують хуртовини. У більш теплих областях варто чекати липкого мокрого снігу або снігу з дощем. Рясні опади тут випадуть переважно вночі, а протягом дня має бути відносно сухо. Центральна Україна стане таким собі "вододілом" - опади очікуються протягом усієї доби, проте вони будуть не дуже інтенсивними, і більше турбувати буде вітер.

На всій території країни буде встановлено Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки. Головні причини - сильний вітер (15-20 м/с) і снігопади.

У гірських районах Закарпаття та Івано-Франківщини зберігається значний рівень загрози лавиноутворення. У горах Львівської області ризики значно нижче й оцінюються як помірні.

У Києві сніг очікують вночі та вранці, коли як вдень і ввечері опади не обіцяють. Температура встановиться на рівні -3...-1°C вдень і опуститься до -8...-6 градусів вночі. Швидкість вітру - 11-25 км/год.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics