Close button

Глава Мінціфри представив ТОП-7 законопроектів 2021 року

Глава Мінціфри представив ТОП-7 законопроектів 2021 року

Міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров представив ТОП-7 законопроектів, які планують реалізувати в 2021 році, повідомляє Курс Украины.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі FEDOROV.

"Пріоритезувати законопроекти, які будемо допрацьовувати з Комітетом цифровий трансформації в парламенті і намагатися прийняти в цьому році. Ділюся з вами ТОП-7 законами, на мою думку. Насправді в планах на цей рік їх набагато більше", - сказав міністр.

Далі дослівно наводимо ТОП-7, описаний Федоровим:

1. Зміни до закону, які дозволять повністю прирівняти електронні паспорти до звичайних пластиковим / паперовим паспортами (сьогодні використання електронних паспортів регулюється постановою Кабінету міністрів про експеримент). Вирішується проблема всіх тих держорганів і приватних компаній, які намагаються ще саботувати 21 століття.

2. Зміни до закону про місце зміни реєстрації. Ще один критично важливий крок до запуску електронної послуги в кілька кліків по зміні місця реєстрації. Нагадаю, що це найбільш популярна послуга в Україні. Ми хочемо зробити її практично декларативною, відв'язавши прописку від багатьох життєвих ситуацій (де вона реально не потрібна).

3. Рамковий закон, який дозволить розпочати впроваджувати вже в цьому році, як ми і планували, «безпаперовий режим» або paperless. Це коли держава не має права вимагати документ у людини, якщо він вже є в будь-якому державному реєстрі.

4. Закон про Дія City. Це одна з кращих податкових і правових систем для IT і креативної індустрії в світі. Відбудеться божевільне стимулювання розвитку аутсорсингових і продуктових компаній в Україні.

5. Законопроект про реєстри. Закон в першу чергу про ефективність і надійність зберігання наших з вами персональних даних в реєстрах. Ухвалення закону дозволить запустити платформу для розгортання реєстрів (божевільна економія бюджету коштів і рішення, які ми точно зможемо експортувати на весь світ і заробляти як держава, а не витрачати), покращувати якість даних в реєстрах (відсутність дублів, підтягується вся інформація і документи) і багато інших переваг.

6. Закон про віртуальні активи. Легалізація криптовалюта. Відкриття ринку. Перше читання вже пройшло, важливо доопрацювати закон і прийняти його в другому. Це впевнений крок в 21-м столітті, який відразу нас перенесе на рівень інноваційних країн.

7. Закон про «хмари». Відкриття ринку хмарних технологій для зберігання даних. Для держави це гнучкість і можливість заощадити мільярди на закупівлю заліза. Для бізнесу - це розвиток мільярдного ринку, інвестиції.

"Будемо не просто сподіватися на підтримку депутатів, а й брати участь у всіх робочих зустрічах, засіданнях фракції, презентувати дослідження, підходи, продукти, робити все, щоб ці рішення були нашими загальними результатами", - підсумував Михайло Федоров
.

А головне для кожного з нас.

Він істотно дозволить наблизити нас до нашої великої мети - зробити найзручніше держава з точки зору послуг для людей і бізнесу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics