Close button

Погода на 10 лютого: боротьба України зі снігом продовжиться

Погода на 10 лютого: боротьба України зі снігом продовжиться

Україна продовжить бути під владою потужного циклону. Синоптики попереджають про рясні снігопади практично на всій території країни, досить низьку температуру повітря і значну небезпеку лавиноутворення в горах, повідомляє Курс Украины.

У середу, 10 лютого, трохи похолоднішає в західних областях: вночі температура впаде до -6...-4 градусів Цельсія, а протягом дня підніметься максимум до -2...0°C. Найхолодніше буде в Житомирській, Київській, Сумській і Чернігівській областях. Там вдень стовпчики термометрів покажуть десь 5-7 градусів з позначкою "мінус", а вночі й зовсім до 14 градусів морозу. А ось на півдні країни, навпаки, буде тепло: 7-9° вище нуля протягом дня і +2...+4, а то і до +7 градусів вночі. Дніпропетровщину, Харківщину, Донеччину і Луганщину очікує стабільність - від -4 до 0°C вночі й +2...+5 протягом дня.

Опади продовжать випадати у великій кількості. Так, найбільш засніженими виявляться північні регіони, в тому числі й Київ, так що боротьба місцевих жителів зі стихією повинна продовжитися. Стабільно сніговими також будуть західні області, але там рясні опади прогнозують лише вночі, а вдень обіцяють або невеликий мокрий сніг/дощ, або суху похмуру погоду. Мінімум опадів варто чекати на сході та півдні України - сніг там буде чергуватися з дощем, а в Одеській області навіть обіцяють прояснення.

У всіх регіонах, крім Півдня і Закарпаття, буде встановлений Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки через сильний вітер (місцями до 20 м/с) та ожеледицю.

У гірських районах Закарпатської та Івано-Франківської областей синоптики прогнозують значну небезпеку сходження лавин. Гори Львівщини фахівці оцінили помірним рівнем.

У Києві буде дуже сніжно. Денна температура - -7...-5 градусів за Цельсієм, а вночі повітря охолоне до -12...-10°C. Вологість - 89%, через що буде здаватися, що ще холодніше. Швидкість вітру - 7-14 км/год.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics