Close button

Ахметов шантажує владу й висуває вимоги, — Лещенко

Ахметов шантажує владу й висуває вимоги, — Лещенко

Олігарх Ринат Ахметов і його підприємство-монополіст у сфері енергетики ДТЕК висунули три умови чинній українській влади для "для забезпечення безперебійного процесу свого збагачення", повідомляє Курс Украины.

Про це у своєму Телеграм-каналі написав екс-нардеп, а нині член наглядової ради державного акціонерного товариства "Українська залізниця" Сергій Лещенко.

Згідно з інформацією Лещенка, вимога 1 — з 10 мільярдів гривень, які держава виділила для погашення старих боргів за електроенергію, мінімум 70% відправити на погашення "зеленої" генерації.

"Зараз же уряд планує розподілити кошти 50/50 між зеленою генерацією та Енергоатомом, враховуючи, що борги держави приблизно однакові перед ними. Але, оскільки Ахметов щільно сидить у "зеленці" і плювати хотів на державні АЕС, то борги перед атомниками його мало хвилюють. Строго відповідно до принципів олігархії — "приватизація доходів і націоналізація збитків", — зазначає екс-нардеп.

Вимога 2. Збільшити так звані "прайс кепи" (верхня межа цін) на ринку електроенергії. З огляду на монопольний вплив на ринок, ДТЕК зможе ще підняти свої ціни.

Вимога 3. Збільшення тарифів на електроенергію для населення на 30% з 1 квітня.

Лещенко попереджає, що для посилення переговорної позиції групи Ахметова відразу вісім енергоблоків під різними приводами вивели в аварійний ремонт.

"Попереджають, що вугілля на складах може закінчитися вже 15 лютого. За перший тиждень лютого на тлі дефіцитів вугілля і аварійних зупинок ТЕС, ціна електроенергії вже злетіла на 18%", — резюмує Сергій Лещенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics