Close button

Погода на 11 лютого: головні "герої" — сніг і дощ

Погода на 11 лютого: головні "герої" — сніг і дощ

Циклон продовжить господарювати на території України. Метеорологи прогнозують рясні снігопади та дощі, а також значну небезпеку сходження лавин у горах, повідомляє Курс Украины.

У четвер, 11 лютого, температура почне змінюватися в бік потепління. У західній частині країни вона буде наближатися до одних і тих же значень протягом усієї доби: -4...-2 градуси на Івано-Франківщині, Хмельниччині та Житомирщині та -7...-4 - у Львівській, Волинській, Рівненській областях. Стабільно холодним залишиться північ України, в тому числі і Київщина. Вночі тут повітря охолоне до -12...-10°C, а вдень, можливо, прогріється тільки до -7...-5 за Цельсієм. У центрі та на сході країни стовпчики термометрів стрибатимуть то вище, то нижче нуля. Там обіцяють 3-5 градусів тепла протягом дня і 2...4 градуси морозу вночі. Південь України, в тому числі й Крим, повинен бути найтеплішим - жителі цих регіонів можуть сподіватися і на +9...+12°C (+13...+15°C на півострові) вдень і 2...4 градуси з відміткою "+" в темну пору доби.

Найбільш рясні опади очікуються в західній і північній частинах України. Найбільш ймовірна форма - сніг або мокрий сніг, хоча часом він може переходити й в дощ. У центральних і східних областях, а також на Одещині - спокійніше. Тут днем повинен пролитися дощ, а ніч обіцяє бути сухою. У Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму опадів, швидше за все, не буде.

У західних, крім Закарпаття, і північних регіонах України (за винятком м.Київ) буде встановлено Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки через сильний сніг та супутні до нього замети та ожеледицю. На всій іншій території країни - більш безпечно.

Синоптики попереджають про значний рівень небезпеки лавиноутворення у всіх без винятку гірських районах Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття.

У Києві цілодобово буде йти сніг, а іноді й дощ. Вдень температура буде коливатися в межах -3...0°C, а вночі опуститься до -7...-5 градусів. Вологість - 89%. Швидкість вітру - 11-22 км/год.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics