Close button

Новий канал Медведчука можуть запустити вже в березні, — експерт

Новий канал Медведчука можуть запустити вже в березні, — експерт

Після закриття трьох "каналів Медведчука" в мережі активно обговорюють можливість відкриття нового ресурсу для впровадження проросійської риторики в маси, повідомляє Курс Украины.

Про можливості відкриття такого каналу, дії для його створення і потенційне накопичення аудиторії виданню "ДС" розповів медіаюрист Роман Головенко.

Прецедентом, на думку фахівця, стало те, що "зависли" частоти, на яких віщали опальні телеканали. Іншими словами, до рішення суду конкретно ними користуватися навряд чи будуть, так що Медведчук може або придбати нові, або взагалі купити готовий телеканал, щоб перевести туди журналістів і редакції, вважає експерт.

Оскільки санкції накладені безпосередньо на нардепа Козака, влада не зможе обмежити можливість мовлення нового каналу.

"У нас згідно з законодавством телеканали за явочним принципом подають документи до Нацради з телебачення і радіомовлення, і вона не може відмовити, повинна видати ліцензію", - стверджує Роман Головенко.

У тому, що частку корпоративних прав можуть видати безпосередньо журналістам, експерт також не бачить нічого дивного. За його словами, технологія не нова: раніше до цього вдавався олігарх Коломойський щодо свого медіа "1+1".

Реальні проблеми, з якими зіткнеться новостворений канал, це:

  • Повернути аудиторію, зважаючи, що інтернетом, де зараз ведуть мовлення заблоковані ресурси, велика частина глядачів не користується.
  • Налагодити домовленості з рекламодавцями, провайдерами супутникової, кабельної мережі та іншими посередниками.
"При цьому все одно у Медведчука збитки - фінансові, часові і так далі", - робить висновок Головенко.

На питання про те, чи можна чекати появи нового каналу Медведчука вже в березні, експерт відповів ствердно:

"Така ймовірність велика. Наскільки він буде успішним, чи зможе повернути аудиторію і рейтинги - не знаю, але спроба воскресити телерупор Медведчука буде", - резюмував Роман Головенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics