Close button

Погода на 12 лютого: рясні опади на всій території країни

Погода на 12 лютого: рясні опади на всій території країни

Вже котрий день Україна буде протистояти потужному циклону. Синоптики очікують сніг та/або дощ на всій території країни цілодобово. Крім цього високими виявляться ризики сходження лавин і виходу річок з берегів, повідомляє Курс Украины.

У п'ятницю, 12 лютого, на заході істотно похолодає. У Львівській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській та сусідніх областях температура опуститься до -12...-10 градусів за Цельсієм і буде підтримуватися вдень і вночі. У північних, центральних і південних регіонах стовпчики термометрів опустяться до -10...-7°C, а протягом дня можуть піднятися і до -4...-2. Найтеплішою погода буде в Криму, на Сході та Південному Сході країни. Тут температура не повинна опускатися нижче +2°, а піковою відміткою може стати й +12 градусів, як обіцяють на Луганщині.

У західних областях метеорологи передбачають звичні снігопади, які в сумі з сильним вітром перетворяться на хуртовини. Ближче до центру країни очікується не настільки вітряна, але і не менш сніжна погода. На сході України та в Криму опади переважно матимуть вигляд дощу і зрідка мокрого снігу. Північні й південні регіони - в снігу.

На всій території країни встановлять Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки. На різних ділянках це буде викликано хуртовиною, снігопадами, ожеледицею, поривами вітру.

До критичної позначки піднявся рівень води в р. Тиса на Закарпатті. Не виключається затоплення прибережних територій, в тому числі й населених пунктів.

У горах Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей збережеться Ⅲ (значний) рівень небезпеки утворення й сходження лавин.

У Києві потрібно готуватися до боротьби зі снігом. Температура протягом доби коливатиметься в межах від 7 до 14 градусів нижче нуля. Також синоптики чекають на сильний вітер - 25-32 км/год, через що буде здаватися, що на вулиці набагато холодніше. Вологість - 75%.

Погода в Дніпрі

Погода в Одесі

Погода в Харкові

Погода у Львові

Погода в інших містах

Новини

Популярні теми форуму

analytics