Close button

Київ зіткнувся з найсильнішим снігопадом за останні 40 років

Київ зіткнувся з найсильнішим снігопадом за останні 40 років

Лютий 2021 року може стати для Києва найбільш сніжним за останні 43 роки. Вина за таку погоду лежить на арктичному циклоні Volker, який до середини місяця може нанести 70-75 см снігу на вулицях столиці, повідомляє Курс Украины.

Своїми спостереженнями з цього приводу ділиться аналітик і публіцист Сергій Блінов.

"На даний момент синоптичні карти показують, що сніговий покрив в Києві виросте на 14-лютого до 70-75 см. З огляду на дощі на початку цього місяця, очевидно, що по рясним опадам цьогорічний лютий буде стояти поруч з відповідним місяцем 1916, 1940, 1969, 1970, 1977, 2013 років.
А періодів, коли сніговий покрив за неповні три доби виростав на півметра, в історії останньої сотні років нашого вічного міста було не так багато. Саме це і станеться 11-13 лютого 2021", - пише аналітик.

Він додає, що потужні снігопади варто чекати на "дузі" таких міст, як Перемишль - Львів - Коростень - Київ - Чернігів - Брянськ - Калуга - Москва - Володимир - Нижній Новгород. Максимальна висота заметів, прогнозована Бліновим, - 1 метр.

Можливо, це зображення (карта, небо і текст «VENTUSKY Q введіть місце .. пнкт-петербург (SantRetersburg) urg) пература щаемая гемперат ypa дки ap погоди рославль Yaroslav) ники ачность москва (Moscow) нижний новгород (Nizhny Novgorod) рость вітру іжевськ (Izhevsk) казань (Kazan) 97 cm осферное тиск зи жность самара (Samara) Львв Lviv) ни жний покрити cm 200 ee поточні дні BT p дн.про донецьк автоматиче волгоград (Volgogr ad) .n-Don) BucureÈ ™ ti неділю, 14.02.2021 абтрахань (Astrakh аснодар Krasnodar) анімація вітру: нормальна »)

"З огляду на те, що за останні п'ять років середньомісячна температура лютого в Києві була переважно плюсова, люди думають, що на наших очах відбувається мегааномалія. Це не так: в останньому місяці календарної зими 2012-го в середньому було -10°C, а в 1985-му і зовсім -12,5°C (не екстремум, а середньомісячна температура), а "середньоплюсові" люті зустрічалися лише 1 -2 рази на десятиліття", - заспокоює фахівець панікерів.

Завершує свій допис Сергій Блінов відповіддю на питання, що зумовило наявність таких морозів.

"З району Карського моря на північний схід Європи вільно закачується 30-40 градусний холод, відроги якого то дійдуть до сходу Франції, то проберуться до Балкан, то прогуляються по просторах України до узбережжя Чорного моря.
Це говорить про те, що зимова холоднеча затримається в Центральній і Східній Європі як мінімум до кінця місяця. Незалежно від того, в якому настрої прокидалися бабаки в зоопарках", - резюмує публіцист.

Новини

Популярні теми форуму

analytics