Close button

Напруженість між ЄС і Росією необхідна Україні, — Гончаренко

Напруженість між ЄС і Росією необхідна Україні, — Гончаренко

Після невдалого візиту глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля в Москву в Європі різко збільшилися критичні зауваження в бік Росії. Це означає, що роль України в міжнародних переговорах може вирости, адже кому як не їй знати та розуміти загрозу, що виходить від "східного сусіда", повідомляє Курс Украины.

Так вважає нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко. Свою точку зору він виклав в колонці Atlantic Council.

Гончаренко зазначає, що після слів Лаврова (глава МЗС РФ — прим. ред.) про ЄС як "ненадійного союзника" Боррелю довелося визнати, що Кремль не готовий вести конструктивний діалог і "Європа та Росія можуть розійтися". Ймовірно, це посилить політику Брюсселя проти РФ і відкриє нові дипломатичні можливості для України.

Основним майданчиком для тиску на Росію, на думку Гончаренка, повинна стати ПАРЄ. Тим більше, що є прецедент: хоча Україні не вдалося свого часу домогтися виключення представників країни-агресора з асамблеї, була прийнята резолюція, в якій Росію різко розкритикували.

Однак варто пам'ятати й про політичну "втому" європейської сторони щодо російської агресії в Україні. І завдання нашої країни полягає в тому, щоб конвертувати знання і досвід протистояння ревізіонізму РФ в активізацію і підтримку більш жорсткої європейської політики.

"Україна як нація в стані війни не може дозволити собі бути пасивною фігурою в європейській дипломатії... Завдання полягає в тому, щоб поділитися цими знаннями таким чином, щоб активізувати європейську опозицію російської агресії", - підбиває підсумки Олексій Гончаренко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics