Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Зеленський з дружиною в Еміратах і імпічмент Трампа - головні події вихідних

Зеленський з дружиною в Еміратах і імпічмент Трампа - головні події вихідних

Президент Володимир Зеленський поїхав з дружиною в ОАЕ, Маск створює літаючий автомобіль, а в США пройшла процедура імпічменту Трампа. Про це та інші головні події 13 і 14 лютого - далі в матеріалі, повідомляє Курс Украины.

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною полетіли в Об'єднані Арабські Емірати. Пресслужба ОП повідомляє, що Зеленський проведе кілька зустрічей з першими особами держави. Олена Зеленська також проведе кілька зустрічей в рамках розвитку напрямку "культурна дипломатія".

В інтернеті на продаж виставили нібито базу даних ПриватБанку на популярному хакерському форумі. Повідомляється, що база містить дані понад 40 млн записів про клієнтів. На підтвердження своїх заяв, продавець виставив кілька записів про клієнтів. На інцидент відреагували в ПриватБанку. Пресслужба зазначає, що з 2017 року не було зафіксовано жодного втручання в систему безпеки. У банку також приємно здивувалися, що їх клієнтами є 40 млн осіб, проте ця цифра перевищує загальну чисельність дорослого населення країни.

Уже з 1 березня українців чекає перша індексація пенсій. Близько 8 млн українців отримають "оновлену" на 11% пенсію. Однак індексацію проведуть не всім - під цю процедуру не потрапляють пенсії військових, вчених і держслужбовців.

Укрпошта може припинити доставляти пенсії вже з квітня. Гендиректор заявив, що уряд повинен переглянути тариф на доставку пенсій. Смілянський заявляє, що доставка пенсій не є обов'язковою послугою для національного поштового оператора.

В Україні спостерігається значне зростання цін на продукти. Експерти вважають, що підвищення відбувається з чотирьох причин: пандемія COVID-19, вплив погодних факторів на урожай, сезонний фактор і, безумовно, інфляція. Відзначається, що ціни й далі будуть рости, зокрема, продовжить дорожчати хліб.

На вихідних відбулося слухання з імпічменту експрезидента США Дональда Трампа. Сенат не зміг отримати потрібну кількість голосів і імпічмент не відбувся. Імпічмент підтримали 57 сенаторів при мінімально необхідних 67 голосах.

У РФ знову пройшли акції на підтримку Олексія і Юлії Навальних. У Москві й Санкт-Петербурзі жінки створили "ланцюг солідарності" з Юлією Навальною. Інформації про затримання надходило мало. Відомо, що в Казані затримали 9 осіб.

В Японії стався сильний землетрус магнітудою в 7.0 - 7.2 бала. Зараз в регіоні оголошена загроза цунамі й повені. Землетрус був зафіксований на північному сході Японії, в районі префектури Фукусіма.

Вчені заявили, що знайшли останки команди пірата Чорного Сема. Тепер археологи хочуть провести ДНК-тести та знайти нащадків піратів з команди Чорного Сема.

Ілон Маск заявив, що хоче створити літаючу Tesla. Компанія вже працює над тим, щоб спортивний електромобіль Roadster 2 міг літати в небі. Маск намагається розробити максимально безпечну технологію, щоб навіть при падінні автомобіля, ніхто не постраждав.

Новини

Популярні теми форуму

analytics