Close button

Президентські рейтинги і транш МВФ - головні новини 15 лютого

Президентські рейтинги і транш МВФ - головні новини 15 лютого

Карантин хочуть продовжити до 30 квітня, КМІС опублікував нові президентські рейтинги, МВФ не прийняв рішення про перегляд програми stand-by. Про ці та інші головних події 15 лютого - далі в матеріалі, повідомляє Курс Украины.

У Кабміні планують продовжити карантин в Україні через пандемію коронавирусной інфекції до 30 квітня 2021 року. Раніше ця дата вже була озвучена Прем'єр-міністром України Денисом Шмигаль. І навіть 30 квітня навряд чи буде остаточною датою в продовження карантину.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) опублікував свіжі президентські рейтинги. За даними дослідження, якби вибори президента проходили в цю неділю, Володимира Зеленського підтримали б 22,7%, Петра Порошенка - 18,3%, Юлію Тимошенко - 14,5%, Юрія Бойка - 11,4%. П'ятірку замикає Ігор Смешко - за нього проголосували б 8,2% українців.

Місія Міжнародного валютного фонду не змогла прийняти рішення про перегляд програми stand-by для України. Хоч "обговорення було продуктивним, - як заявляє представник МВФ в Україні Йост Люнгман, - але потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми". Обговорення триватимуть і далі. Від України чекають посилення управління Національного банку; поліпшення банківського нагляду і фінансового оздоровлення; законодавчі ініціативи по відновленню і посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства.

Міністр Соціальної політики заявила, що частина українців може повністю не платити комуналку. Пільга може досягати 100% для учасників бойових дій. Пільгами на комуналку зараз користуються 1,8 мільйона чоловік. Також в Мінсоцполітики заявили, що кожна третя сім'я підтримується державою через субсидії.

У Кремлі пояснили слова Путіна про те, що він "не кине Донбас". Як говорить прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, президент РФ мав на увазі соціальну і гуманітарну допомогу. За його словами, на Донбасі проживає багато росіян і російськомовних, які нібито позбавлені соціального забезпечення та доступу до державних послуг з боку України. Однак, раніше Кремлі стверджували, що Російська Федерація не планує включати до свого складу окупований Донбас.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що парламент може розглянути механізми виплати субсидій наперед . Разумков зазначив, що суспільство не повинно відчувати "шокову терапію". Для цього виконавчої і законодавчим гілкам влади необхідно чітко продумати механізми, щоб врегулювати тарифну кризу.

Навколо поїздки Зеленського В ОАЕ виникло кілька цікавих легенд, достовірність яких, втім, викликає сумніви. Е то стосується зустрічі з Козаком по телеканалам, і зустрічі з Дурова по телеграму. Але все-таки офіційна версія стосується укладення "ряду меморандумів і контрактів на загальну суму від 3 млрд дол. США".

Новини

Популярні теми форуму

analytics