Close button

У США роботодавці скаржаться на відсутність іноземних робітників

У США роботодавці скаржаться на відсутність іноземних робітників

У США через заборону в'їзду іноземних робітників роботодавці скаржаться на відсутність працівників, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У США пандемія принесла нові труднощі, адже в минулому році перед усіма тими, хто прибуває закрилися двері, і це виявилося негативними наслідками - кажуть роботодавці.

Свою частину сюди приніс і колишній президент Дональд Трамп, адже його політика різко скоротила робочі візи, за винятком сільськогосподарських робітників.

Багато роботодавців покладалися саме на іноземних робітників - вони вірили, що зможуть залишатися відкритими під час пандемії, але сталося інакше.

Як говорить Алекс Неврасте, директор імміграційних досліджень в лібертаріанському Інституті Катона, американці, які залишилися без роботи, не надто цікавилися вакансіями, які раніше займали іноземці, адже рівень зарплат там набагато нижче.

Дональд Трамп з початком пандемії заборонив потенційним власникам грін-карт переїжджати в США в пошуках роботи і постійного проживання, а в червні він розширив заборону, включивши в неї більшість тимчасових робочих віз, за винятком сільськогосподарських робітників, пославшись на ризики для здоров'я і зростаючий рівень безробіття в США.

Поки що Джо Байден не оголосив про свої плани щодо заборони на робочу візу, яка триватиме до березня.

Варто відзначити, що ці візові програми являють собою лише невелику частину загальної імміграційної картини. Програми робочих віз орієнтовані на конкретні категорії - це візи для нянь, студентів, а також візи, які видають для висококваліфікованих технічних працівників і іноземців, які тільки починають тут свій бізнес.

Новини

Популярні теми форуму

analytics