Close button

Гетманцев дав інтерв'ю про "чорні" зарплати і свої відносини з Зеленським

Гетманцев дав інтерв'ю про "чорні" зарплати і свої відносини з Зеленським

Данило Гетманцев поділився думкою щодо касових апаратів для ФОПів, «чорних» зарплатах, ринку землі для іноземців і своїх відносинах із Зеленським, повідомляє Курс Украины.

Про це стало відомо з інтерв'ю виданню «Деловая столица».

Відносно ФОПів Гетманцев заявив, що не бачить у них проблем, адже система фіскалізації досить м'яка. І, крім того, за словами експерта, «якщо ми хочемо з вами бути багатими, то ми повинні бути чесними», так як це вірний спосіб дати гідні пенсії та зарплати населенню.

Окремо він також поділився думкою щодо закону про вільну купівлю-продаж землі, і до створення ринку землі в Україні в цілому. Як говорить Гетманцев, його ставлення до цього закону абсолютно позитивне, але позначає, що нормальну ринкову ціну на цю землю можуть сформувати тільки іноземці. А ось «поки її будуть купувати-продавати тут наші ж ділки, ми не сформуємо нормальну ціну»,- резюмує експерт.

Щодо проблеми "євроблях" Гетманцев також поміркував. Він вважає, що це питання давно закрите, так як в країні є можливість для розмитнення, і заявляє, що не потрібно «завозити сюди нові автомобілі, а потім вимагати, щоб їх розмитнювали за пільговими цінами». Але одночасно говорить і про компроміс для протестувальників. Розроблено законопроєкт разом з депутатами і залученими зі сторони організаторами мітингів.

Окремо варто відзначити позицію Гетманцева щодо ідеї введення другого рівня пенсійної системи шляхом відрахування на нього 2% ПДФО і 2% ЄСВ. Він позначив, що «це робити треба, причому ще вчора, але робити дуже виважено, з урахуванням компенсаторів і балансу».

Відносно реформи податку на нерухомість, а точніше підвищення її вартості, Гетманцев заявив:

«Принцип, в який я вірю і який я вважаю правильним, що власники дорогої нерухомості повинні платити більше, власники дешевої нерухомості повинні платити менше або взагалі не платити. Цей той принцип, який я хочу реалізувати». При цьому він додав, що хоче «не збільшити цей податок, а реалізувати принцип справедливості оподаткування нерухомості».

Прокоментував Гетманцев і чутки про свій відхід від Зеленського. Як він заявив:

«Нікуди не збираюся йти від Зеленського, у нас досить щільне спілкування. У нас є плани, є розуміння. Тобто я абсолютно ніяких альтернатив, будь-яких інших перспектив навіть не розглядаю, тому тут коментувати нічого»

І наостанок, Гетманцев відповів на питання про власну критику про дії Зеленського:

«У мене є своя позиція з цілої низки питань». Однак він зазначив, що «з усіх принципових питань я абсолютно підтримую нашого президента. Ми - одна команда »,- резюмував Гетманцев.

Новини

Популярні теми форуму

analytics