Close button

Вакцинація, закон про розмитнення і групи смерті - головне за 18 лютого

Вакцинація, закон про розмитнення і групи смерті - головне за 18 лютого

Новий закон про розмитнення, відкриття ринку землі, в Україні все менше банкоматів, Коболєв відповів на слова Путіна про "Північний потік-2", повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші головні події 18 лютого читайте далі в матеріалі.

Вакцинацію від коронавіруса на першому етапі можуть пройти не тільки медики і група ризику за професійною ознакою, а й люди, які перебувають в спеціалізованих установах, інтернатах, будинках для людей похилого віку. На другому етапі також буду вакциновані літні люди старше 80 років.

Вакцинація повинна була початися 15 лютого, але, як повідомляє міністр охорони здоров'я Максим Степанов, через бюрократичні процедури з боку COVAX вакцина приїде приблизно до кінця лютого. Тоді і почнеться перший етап вакцинації.

Верховна рада прийняла за основу новий закон про розмитнення автомобілів на європейських номерах. Йдеться про автомобілі, які були ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року, і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином, він охоплює всі ввезені до початку 2021 року "евробляхи".

В Україні стає все менше банкоматів. НБУ повідомляє, що банки продовжують скорочувати число банкоматів в своїх мережах: у 2020 році кількість апаратів зменшилася на 1175 одиниць. У свою чергу число терміналів для безготівкової оплати продовжує рости 7 400 платіжних пристроїв ввів в роботу «ПриватБанк» і 3 600 - інші держбанки. Це може бути пов'язано з тим, що українці все частіше переходять на безготівковий розрахунок.

Глава "Нафтогаз" Андрій Коболєв висловився на заяву Путіна по "Північному Потоку-2". Коболєв вважає газопровід інструментом, який зробить Україну беззахисною перед російською військовою агресією.

Колишній глава Харківської Облдержадміністрації Олексій Кучер став доларовим мільйонером. Розбагатів Кучер на вдалій інвестиції в біткоін.17 лютого криптовалюта біткоіни досягла історичного максимуму - 52 594 долара за одиницю. Кучер 12 січня задекларував у своєму володінні 77 біткоіни, які зараз в загальній сумі коштують 4 049 738 доларів.

Народний депутат Микола Тищенко живе в апартаментах його товариша-кухаря в житловому комплексі PecherSKY. Будинок знаходиться на схилах Дніпра, біля підніжжя - Батьківщина-Мати. Поруч Ботанічний сад, бізнес-центр, де розташований ресторан Coin, що належить Тищенко.

Нове дослідження французьких вчених показало, що у деяких перехворіли на важку форму COVID-19 можуть утворюватися потенційно небезпечні вузлики на очах. Учені поки не можуть пояснити, чому саме викликана ця аномалія. Надалі вони планують провести додаткові дослідження, щоб проконтролювати розвиток вузликів і зрозуміти, чи можуть вони призводити до порушення або повної втрати зору.

Влада Китаю навчилися керувати погодою. Роблять вони це через так званий метод засіву хмар. Він складається в розпиленні над хмарами різних субстанцій, щоб домогтися випадання опадів. До 2025 року планується розширити програму штучних опадів на 5,5 млн квадратних кілометрів, що складає майже 60% території країни.

Міжнародна група вчених з Данії та Великобританії з'ясувала, що в недалекому майбутньому людство може зіткнутися з гострим браком фосфору. Причиною дефіциту стане нераціональне використання мінеральних добрив, які вимиваються в океани. Брак фосфору потенційно загрожує людству голодом.

Після низки підліткових смертей в Україні знову заговорили про так званих групах смерті. Довгий час про групи смерті нічого не було чутно. Але в останні кілька тижнів в Україні фіксують схожі випадки підліткових смертей. За останні два тижні в Києві при аналогічних обставинах загинули діти: вони впали з балконів багатоповерхівок. А в Боярці та Умані з різницею в один день школярки наковталися пігулок - одна з них померла.

Новини

Популярні теми форуму

analytics