Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

В одному зі штатів США заборонили практично всі аборти

В одному зі штатів США заборонили практично всі аборти

У США губернатор Південної Кароліни Генрі Макмастер підписав указ про заборону практично всіх абортів. Про це повідомляє Reuters, повідомляє Курс Украины.

Указ отримав умовну назву "Закон про серцебиття плода". Згідно з документом, аборт заборонено робити після того, як було виявлено серцебиття плода. Відзначимо, що серцебиття в ембріона з'являється вже на 6-му тижні. На такому ранньому терміні жінка може і зовсім не знати про свою вагітність.

Через такої заборони на губернатора повалився шквал критики, організація з охорони здоров'я жінок Planned Parenthood подала в суд, заявивши, що цей закон є неконституційним.

"Ця заборона явно суперечить майже 50-річному прецеденту Верховного суду, який захищав право людини на переривання вагітності", - зазначила Ненсі Нортап, президент Центру репродуктивних прав.

Суддя окружного суду Майкл Юппер заявив, що плід ще не є життєздатним на шостому тижні вагітності. Зазвичай, в США забороняють робити аборт на 24 тижні вагітності, адже з цього терміну плід вважається життєздатним.

Новини

Популярні теми форуму

analytics