Close button

Глава ООН назвав перевагу білих "транснаціональною загрозою"

Глава ООН назвав перевагу білих "транснаціональною загрозою"

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що прихильники переваги білої раси й інші крайні праві групи ненависті є "транснаціональною загрозою". Генсек звернувся до Ради ООН з прав людини та зазначив, що загроза від таких груп зростає з кожним днем, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє Reuters.

"Біла перевага і неонацистські рухи - це більше, ніж внутрішні терористичні загрози. Вони стають транснаціональною загрозою. Сьогодні ці екстремістські рухи є загрозою номер один для внутрішньої безпеки в декількох країнах", - заявив Антоніо Гутерріш.
"Занадто часто ці групи ненависті отримують підтримку з боку людей, що займають відповідальні пости, що ще недавно вважалося неймовірним. Нам потрібні глобальні скоординовані дії, щоб перемогти цю серйозну і зростаючу небезпеку", - продовжив він.

Відзначимо, що Гутерріш під час виступу не називав ніяких конкретних країн або їх лідерів, однак можна припустити, що мова йшла про Дональда Трампа. Під час президентства Трампа расова напруженість зростала. Джо Байден своєю чергою підкреслював, що штурм Капітолію 6 січня здійснювали саме "прихильники білої раси та політичні екстремісти".

Новини

Популярні теми форуму

analytics