Close button

Вирок для Стерненка, закон для Вітренка, маєток для Тимошенка - головні новини 23 лютого

Вирок для Стерненка, закон для Вітренка, маєток для Тимошенка - головні новини 23 лютого

Приморський районний суд виніс вирок Сергієві Стерненку - 7 років в'язниці, Верховна Рада повернула повноваження в.о. міністрів, Тимошенко купив маєток для дружини за 10 мільйонів, компанії масово відмовляються добудовувати "Північний потік-2", повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші події 23 лютого - читайте далі.

Приморський районний суд Одеси засудив колишнього лідера одеського осередку "Правого Сектора" Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Стерненко визнано винним у викраденні в 2015 році депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича, незаконному володінні зброєю і розбої. Сергія публічно підтримав 5-й президент України Петро Порошенко і вимагав відпустити активіста.

Верховна Рада повернула повноваження виконуючим обов'язки міністрів. "За" проголосували 267 народних депутата. Це вирішило кризу, пов'язану з в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренко, який в своєму становищі не мав необхідних повноважень для управління міністерством, і якого Рада двічі не призначила на посаду міністра.

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко купив заміський маєток за 10 мільйонів гривень недалеко від Києва. Будинок площею 354 кв. м. знаходиться в котеджному містечку "Альпійка" поблизу села Підгірці. Майно оформлено на дружину Тимошенка.

18 європейських компаній або припинили свою участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2", або пообіцяли вийти з проекту через погрози санкцій США. Більшість компаній, які виходять з проекту - британські страхові компанії.

Національний банк України опублікував статистику, в якій звернув увагу на те, що українці все більше переходять на електронні гроші. Кількість «електронних гаманців» збільшилася на 5 млн шт., обсяг операцій з електронними грошима - на 2 590 млн грн.

В Оренбурзькій області Російської Федерації стався вибух на магістральному газопроводі "Союз". У зв'язку з цим було припинено транзит газу в Казахстан. Також тимчасово було призупинено подачу газу в Ілекському районі Оренбурзької області. Подія обійшлася без жертв.

У США затримали дружину Хоакіна Гусмана, більш відомого як Ель Чапо - найвпливовішого наркобарона сучасності. За версією поліції, вона брала участь в організації нелегального бізнесу Ель Чапо - постачання кокаїну, героїну, метамфетаміну та марихуани в США.

Вартість біткоїну продовжує падати ось уже другий день поспіль після рекордного зростання впродовж чотирьох тижнів. Зараз криптовалюта подешевшала на 15% і коштує 46 973 доларів.

Чехія має намір подати на Польщу до суду. Позов буде стосуватися можливих порушень на Турувській буровугільній шахті недалеко від кордону між двома країнами. Чехи виступають проти розширення видобутку корисних копалин, оскільки це створює негативний вплив на десятки тисяч людей, що живуть в прикордонних районах. Двосторонні переговори між урядами Чехії і Польщі не дали результату.

Новини

Популярні теми форуму

analytics