Close button

Команда ВООЗ: Китай "мало зробив" для з'ясування походження COVID-19

Команда ВООЗ: Китай "мало зробив" для з'ясування походження COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що китайський уряд «мало зробив» для з'ясування походження коронавірусу, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє видання The Hill.

Згідно зі звітом команди ВООЗ, вони отримали обмежену інформацію від своїх китайських колег. Також команді не надали ніяких документів або письмових даних під час переговорів з китайськими офіційними особами.

Нагадаємо, що місія команди ВООЗ полягала в тому, щоб «проаналізувати виконану на даний момент роботу з питання про походження вірусу».

Під час візиту команда зустрілася з тими, хто відповідає за регулювання ринку, сільського господарства, а також з Уханьским інститутом вірусології.

Як повідомляють учасники місії: «Дані, представлені усно, дали трохи більше деталей, ніж те, що було представлено на конференції засідання комітету з надзвичайних ситуацій в січні 2020 року. Не було зроблено жодної презентації PowerPoint і не було надано жодних документів».

Варто відзначити, що команда ВООЗ була запрошена урядом Китаю.

Експерти резюмували, що: «У перші дні спалаху абсолютним пріоритетом є порятунок життів, розуміння хвороби і припинення передачі».

Але також нагадали, що причину виникнення вірусу будь-якого спалаху слід починати шукати якомога раніше, адже таким чином буде легше «знайти певні ключі».

Новини

Популярні теми форуму

analytics