Close button

Старт вакцинації, засідання Кабміну, ціни на газ - головне за 24 лютого

Старт вакцинації, засідання Кабміну, ціни на газ - головне за 24 лютого

В Україну повернувся адаптивний карантин, Степанов запропонував випробовувати вакцину на українцях, Нафтогаз озвучив березневу ціну на газ і що прийняв Кабмін на засіданні, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 24 лютого - читайте далі.

З опівночі 24 лютого Україна офіційно повертається до адаптивного карантину. Залежно від епідеміологічної ситуації в країні або окремих регіонах будуть встановлюватися "зелена", "жовта", "помаранчева" або "червона" зони небезпеки. Колір зони залежить від перевищення порогу захворюваності, кількості госпіталізованих, тестів і вільних ліжок.

Степанов запропонував індійській компанії Bharat Biotech випробувати її вакцину-спрей на українцях. Ця вакцина особлива тим, що зроблена вона в формі назального спрею. За словами Степанова, вакцина пройшла 3 етапи клінічних досліджень і висновки вчених по ній "досить оптимістичні". Участь в випробовуванні вакцини може дати можливість Україні в майбутньому отримати пріоритетний доступ до неї.

Сьогодні відбулося засідання Кабінету Міністрів України. Основна тема торкнулася питання вакцинації, яка стартувала сьогодні з Черкас. Крім того було розглянуто питання введення нових, так званих, "нульових" трудових договорів. Їх особливістю є нефіксований робочий час. Тобто компанія залучає фахівця тільки тоді, коли є для нього робота. Також Кабмін підтримав зміни до списку обмежень на період карантину. У червоних зонах можуть бути заборонені будь-які пасажирські перевезення.

"Нафтогаз" встановив березневу ціну на газ в розмірі 6,86 гривні за кубічний метр з ПДВ і без вартості розподілу.

У політичного експерта Юрія Дудкіна, який виступає на телеканалах 112 Україна, NewsOne і Zik, які потрапили під санкції, проводять обшуки. Як написав сам Дудкін в Facebook, його звинувачують в держзраді. Жоден з правоохоронних органів ще не висловився щодо ситуації.

Під Мелітополем 5-річну дитину висадили з автобуса на порожній зупинці в мороз. Дівчинка близько 40 хвилин простояла на морозі, поки її не помітила сусідка-школярка і не відвела додому. Батьки не зустріли дочку, оскільки не знали, що через погодні умови садок закривається раніше. Такі повідомлення адміністрація саду розсилає в месенджерах.

Газпром звільнив Румунію від транзитних зобов'язань. За обопільною згодою Газпром і місцевий газовий оператор розірвали контракт на транзит газу, який був укладений на термін до кінця 2023 року. Пов'язано це з запуском "Турецького потоку" в січні 2020 року, після якого транзит через Румунію припинився.

У США поліцейський знову вбив чоловіка, придушивши його коліном. У загиблого стався напад параної, і сім'я викликала поліцію. До моменту прибуття поліцейських він уже почав заспокоюватися, проте один з офіцерів повалив його на підлогу і тиснув коліном на його шию протягом п'яти хвилин, поки чоловік не втратив свідомість.

Французька прокуратура висунула акторові Жерару Депард'є звинувачення в зґвалтуванні і нападі на 20-річну акторку в серпні 2018 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics