Close button

Міжбанк: бурхливий кінець місяця

Міжбанк: бурхливий кінець місяця

В останній робочий день лютого на міжбанківському валютному ринку спостерігається підвищена активність учасників торгів, повідомляє Курс Украины.

Станом на 14:20 обсяг угод, укладених у торговельній системі Bloomberg, уже перевищив 120 млн доларів. Це більше, ніж за всю вчорашню торговельну сесію. Сьогодні банки закривають свою валютну позицію (станом на перше число наступного місяця). Це означає, що аж до кінця торгової сесії на ринку будуть і продавці, і покупці. Ситуацією вже скористалися спекулянти, які після обідньої перерви стали активно розганяти курс, маючи намір досягти хоча б на продаж позначки 28 гривень.

Готівковий долар в останні дні хоч і реагує на події на міжбанку, але набагато спокійніше, ніж раніше. Взагалі, за твердженням операторів готівкового валютного ринку, торгівля стала досить млявою і неактивною, інтерес до покупок валюти впав: українці повірили в стабільну гривню і не поспішають за найменшого коливання переводити заощадження у тверду валюту. Ось і сьогодні: попри зростання котирувань на міжбанку, ціна готівкового «американця» весь день коливається між 27,92 і 27,94 гривень. Періодично навіть з'являються пропозиції оптових сум за 27,91 гривень. Тобто готівковий долар уже очевидно дешевше безготівкового.

Євро на світовому ринку FOREX валиться разом з іншими провідними валютами, відреагувавши на вчорашні події в Сирії, де американці завдали авіаудар по військовій базі Ірану. До обіду євровалюта досягла 1,2091 долара за євро, але на цьому рівні її почали активно купувати. Відреагував на падіння євро у світі й готівкове євро в Україні: з ранкових 33,87-33,89 готівкова євровалюта до обіду впала до 33,75-33,77 гривень. Втім, на цих цифрах на є пішов попит.

Російський рубль падає синхронно з падінням ціни на нафту (так, популярна марка Brent за останню добу втратила 2 долари на кожному барелі). З 74,20 долар виріс до рубля до 74,90 рублів за долар. Станом на 14:30 він торгується в межах 74,70-74,80 рублів. Готівковий рубль у Києві, як ми і припустили вранці, подешевшав на 3 копійки, до 3,72-3,74 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics