Close button

Побічні ефекти від вакцини, новий "канал Медведчука", хвороба Кличко - головне за 26 лютого

Побічні ефекти від вакцини, новий "канал Медведчука", хвороба Кличко - головне за 26 лютого

Зафіксовані перші побічні ефекти вакцинації від COVID-19, новий канал "Перший Незалежний" починає своє мовлення, Кличко захворів, МВФ назвав умови для продовження переговорів з Україною, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші події 26 лютого - читайте далі.

В Україні зафіксовано перші 7 випадків прояву побічних ефектів після щеплення від коронавірусу. 6 випадків відносяться до Черкаської області, а 1 до Чернігівської. Всі побічні ефекти, на переконання головного санітарного лікаря, Віктора Ляшко, передбачені виробником і носять легкий характер.

Новий канал "Перший Незалежний", який нещодавно був придбаний співробітниками 112-Україна, NewsOne і ZiK, починає своє мовлення 26 лютого в 18:00. Хоча раніше повідомлялося, що запуск планувався на квітень 2021 року. Цей канал повинен стати заміною заблокованим "каналам Медведчука".

Мер Києва Віталій Кличко захворів. Він передав свої повноваження на період тимчасової непрацездатності своєму заступнику Валентину Мондрієвському. Чим захворів голова столиці на даний момент невідомо.

Міжнародний валютний фонд назвав умови для продовження співпраці з Україною. У МВФ похвалили роботу України над банківським сектором і зміцнення судових органів. Але в той час залишаються питання щодо антикорупційної, фіскальної і енергетичної політики. Поліпшення в цих областях необхідні для просування подальших переговорів.

Служба безпеки України викрила масштабну схему привласнення бюджетних коштів керівництвом одного з державних оборонних підприємств за допомогою закупівлі списаних деталей техніки під виглядом нових, але тільки за завищеними цінами. За оцінкою СБУ, чиновники перерахували за неякісну продукцію понад 100 млн грн державних коштів.

Естонська Служба зовнішньої розвідки опублікувала річний звіт, в якому йдеться про зростання ймовірності нападу російських військ на Україну і країни Балтії через територію Білорусі. Під час війни Російська Федерація може використовувати Білорусь як плацдарм для розміщення військ, перекриваючи доступ НАТО в коридор Сувалки, який забезпечує рух в повітряному просторі сусідніх країн і налагодження наземного зв'язку з Калінінградською областю Росії.Збройні сили України отримають нові броньовані автомобілі Козак-2М1. Перші поставки в десантно-штурмові війська і Сили спеціальних операцій ЗСУ заплановано на другу половину 2021 року.

В Україні збиратимуть американські вертольоти. Ліцензійну збірку американських вертольотів Bell UH-1 Iroquois почнуть на Одеському авіаційному заводі.

У Нижньому Новгороді (Російська Федерація) відбувся вибух газу на цокольному поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. В результаті НП постраждала одна людина, ще двоє можуть перебувати під завалами.

Французький суд відмовив Росії в претензіях на церкву святих Миколи та Олександри і парафіяльне кладовище Кокад. Росія заявила свої претензії в 2014 році, але суд виніс рішення тільки зараз. Право володіння залишається за історичною православною громадою ACOR.

Американські військові завдали авіаудар в Сирії по об'єктах, що належать воєнізованій угрупованню, яке підтримується Іраном. Атака стала відповіддю на недавні обстріли сил США і коаліції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics