Close button

Нові санкції, Степанов вакцинувався, кнопкодавству бій - головне за 1 березня

Нові санкції, Степанов вакцинувався, кнопкодавству бій - головне за 1 березня

Зеленський ввів санкції проти 10 офіцерів за держзраду, Степанов прищепився від коронавірусу в прямому ефірі, у Верховній Раді встановили сенсорні кнопки для голосування, екс-голова правління ПриватБанку покинув Україну, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 1 березня - читайте далі.

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо десяти осіб вищого офіцерського складу України, які під час подій 2014 року перейшли на бік Росії або переїхали туди. Санкції торкнулися колишнього командувача Військово-морськими силами України, Дениса Березовського, колишнього голову СБУ, Олександра Якименка, колишнього міністра внутрішніх справ, Віталія Захарченка та інших. Всіх їх позбавили звань.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прищепився від коронавірусу, щоб підняти рівень довіри до вакцин серед українців. Цей крок зроблений главою МОЗ для мінімізації фейків і маніпуляцій щодо безпеки та ефективності вакцинації. Незабаром щеплення від коронавірусу повинен зробити Володимир Зеленський.

У Верховній Раді України встановили сенсорні кнопки для голосування. Це зроблено в рамках боротьби з "кнопкодавством". За словами спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, з впровадженням цієї технології голосувати за іншу людину стане неможливо.

МОЗ оновило коронавірусні показники регіонів. Зараз в Україні три області є "червоними", дев'ять - "помаранчевими", інші 13 регіонів - "жовті". У "червоній" зоні знаходяться Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області. В "помаранчевій" - Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Рівненська та Тернопільська області.

Колишній голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет втік з України. НАБУ підозрює його в зловживаннях. Невідомо, де зараз знаходиться Дубілет, але імовірно, що в одній з країн Європи.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав двох співробітників посольства України в Польші, які імовірно займалися контрабандою. Їх затримали на кордоні при спробі вивезти велику кількість валюти, золота і сигарет.

Член наглядової ради акціонерного товариства "Укрзалізниця" Сергій Лещенко, в лютому задекларував більше 330 тис. гривень винагороди за роботу в якості члена наглядової ради.

Сьогодні видані перші кредити в рамках державної програми "Доступна іпотека 7%". Церемонія підписання перших кредитних договорів між позичальниками і банками пройшла під час всеукраїнського форуму "Україна 30".

В Єревані кілька десятків опозиціонерів увірвалися в будівлю парламенту Вірменії. Це була своєрідна акція з вимогою відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Білл Гейтс назвав можливі терміни закінчення пандемії. Світ може не повернутися до докоронавірусного стану раніше 2022 року через те, що заходів, які приймаються зараз, недостатньо для припинення пандемії, вважає засновник корпорації Microsoft.

Новини

Популярні теми форуму

analytics