Close button

Президент Молдови збирається розпустити парламент

Президент Молдови збирається розпустити парламент

Президент Молдови Майя Санду збирається розпустити парламент 23 березня. Після цього будуть нові вибори, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє "Європейська правда" .

"За Конституцією Молдови президент отримує право розпустити парламент в двох випадках: в разі неможливості формування уряду або блокування протягом трьох місяців прийняття законів і якщо парламент як мінімум двічі відхилив запропонований йому склад уряду в 45-денний термін після внесення відповідної пропозиції", - повідомляє Європейська правда.

Саме першою підставою для розпуску планує скористатися Санду.

"Президент один раз запропонувала формального кандидата в прем'єри, яким стала екс-глава Мінфіну Наталія Гаврилиця, що не приховувала, що не хоче, щоб парламент її підтримав, і врешті-решт депутати не дали за неї голосів", - доповнює ЗМІ.

Тепер Санду відмовляється висувати нову кандидатуру на посаду прем'єра, щоб створити підставу "неможливості формування уряду". І 23 березня про це буде оголошено.

У такого рішення є і противники - колишній президент і лідер Соціалістичної партії Молдови Ігор Додон зі своїми соратниками. Його партія планує довести неконституційність такого розпуску.

Новини

Популярні теми форуму

analytics