Close button

Щеплення для Зеленського і новий план вакцинації - головне за 2 березня

Щеплення для Зеленського і новий план вакцинації - головне за 2 березня

Зеленський прищепився від коронавірусу, інфекціоніст пояснив різницю між CoviShield і AstraZeneca, в Україні оновили план вакцинації, "Європейська солідарність" пояснила, чому Порошенко не декларує "Прямий" канал, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 2 березня - читайте далі.

Президент України Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу. Він публічно вакцинувався разом з військовими з передової у військовому шпиталі в Сєвєродонецьку. Президенту ввели вакцину CoviShield. Також Зеленський пояснив чому вакцинувався, перехворівши COVID-19. Це пов'язано з тим, що незважаючи на перенесену хворобу, рівень його антитіл до вірусу занадто низький.

Лікар-інфекціоніст Полтавської обласної інфекційної лікарні Роман Пономаренко пояснив різницю між вакцинами CoviShield і AstraZeneca. Насправді ці вакцини ідентичні і обидва препарати затверджені до використання в особливих ситуаціях. Різниця тільки в місці виробництва. Виробникові дешевше робити препарат в Індії. Сам лікар робив щеплення цією вакциною.

Глава МОЗ Максим Степанов вніс зміни в "дорожну карту" вакцинації. Тепер лідери думок, спортсмени, лідери релігійних громад можуть використовувати невикористані залишки вакцини. Розширення кола осіб для вакцинації зроблено, оскільки після відкриття багаторазового флакона з вакциною, її необхідно використати за 6 годин.

Степанов також пояснив низькі показники вакцинації на початковому етапі. За словами міністра, на це вплинуло те, що частина медичних працівників відмовляються робити щеплення від COVID-19, оскільки нещодавно перехворіли на коронавірус і мають антитіла.

Партія "Європейська солідарність пояснила, чому екс-президент Петро Порошенко не вніс до декларації покупку телеканалу "Прямий". За словами прес-служби, відповідно до Закону України він не зобов'язаний декларувати покупки вчинені юридичними особами, які йому належать. Покупцем за договором про придбання каналу виступив інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал". При цьому інформація про володіння телеканалом "Прямий" буде внесена до річної декларації за 2021 рік.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив для яких 11 міст закуплять новий громадський транспорт. Планується закупити:

  • 9 дуобусів для Івано-Франківська;
  • 26 електробусів і 20 автобусів для Запоріжжя;
  • 20 трамваїв, 100 автобусів і 1 кабіну фунікулера для Києва;
  • 29 тролейбусів для Луцька;
  • 10 трамваїв і 100 автобусів для Львова;
  • 40 автобусів для Миколаєва;
  • 14 трамваїв для Одеси;
  • 19 тролейбусів для Сум;
  • 10 автобусів для Тернополя;
  • 35 вагонів метро і 49 тролейбусів для Харкова;
  • 40 тролейбусів для Чернігова.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував розмістити літаки РФ на військових базах Білорусі. Подібне вже відбувалося в 2014 році під час Чемпіонату світу з хокею. Тоді російські літаки прибули на спільне чергування в Білорусь.

Також Лукашенко прокоментував можливе об'єднання Білорусі і Російської Федерації. На думку президента Білорусі країни не потребують злиття і створення єдиних органів управління.

Американські сенатори на чолі з Елізабет Уоррен запропонували ввести в країні податок для надбагатих. Податок може становити 2 відсотки від усіх домогосподарств з сукупним річним доходом в діапазоні від 50 мільйонів до 1 мільярда доларів. Якщо дохід перевищує 1 мільярд доларів, то доведеться сплатити податок у розмірі 3 відсотків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics