Close button

Зеленський чекає від Європи публічного засудження агресії Росії

Зеленський чекає від Європи публічного засудження агресії Росії

Президент України Володимир Зеленський очікує від Європейської ради рішення, яке буде засуджувати гібридну агресію Російської Федерації проти України, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я сподіваюся, що за підсумками засідання Європейської ради в кінці березня буде дано потужний сигнал щодо засудження російської гібридної агресії проти України. Я не вірю в повернення "business as usual" у відносинах між Європейським союзом і РФ без відновлення територіальної цілісності нашої держави", - сказав Зеленський на спільному брифінгу з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Також Зеленський запропонував ввести санкції за скоєне свавілля в Криму. Подібне рішення, на думку президента, могло б стати внеском ЄС в роботу "Кримської платформи".

"Нещодавно Європейський Союз схвалив новий режим санкцій за порушення прав людини. У зв'язку з цим я запропонував ввести такі ж санкції до тих, хто чинять свавілля на окупованому півострові Крим. Це могло б стати потужним внеском Брюсселя в діяльність "Кримської платформи", - сказав Зеленський

Новини

Популярні теми форуму

analytics