Close button

Смерть після вакцинації і переведення годинників - головне за 3 березня

Смерть після вакцинації і переведення годинників - головне за 3 березня

В Естонії зафіксували першу смерть після вакцинації AstraZeneca, Верховна Рада підтримала законопроект про скасування переходу на "літній час", в Офісі Президента погодили кандидатуру нового міністра оборони, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 3 березня - читайте далі.

В Естонії помер 31-річний працівник Рятувального департаменту, якому два тижні до цього зробили щеплення вакциною AstraZeneca. Після вакцинації у нього піднялася температура і були сильні головні болі. Керівник бюро нагляду за безпекою Лікарського департаменту заявила, що в даний момент недостатньо даних, щоб підтвердити, чи пов'язана смерть пацієнта з вакцинацією.

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про обчислення часу в Україні. Згідно із законопроектом Україна більше не буде переходити на "літній час". Тобто, стрілки годинника не будуть переводити, починаючи з цього року, якщо депутати встигнуть затвердити закон у другому читанні до 28 березня. В іншому випадку він почне діяти тільки в 2022 році.

В Офісі президента узгодили кандидатуру на пост міністра оборони України, в разі звільнення чинного глави міністерства - Андрія Тарана. Наступним міністром, імовірно, стане Ірина Верещук - народний депутат з фракції "Слуга Народу" та Член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова подала до суду на телеведучу Яніну Соколову та гостя її студії Євгенія Шевченка. Це відбулося після випуску програми "Соромно", в якій мова шла про хабар у 6 млн доларів за закриття справи проти екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Кабінет Міністрів доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства подати на розгляд уряду рішення, якими передбачається зобов'язання для Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» продавати газ для потреб населення і теплоенерго за фіксованою ціною з квітня цього року до травня 2022 року.

Радник міністра внутрішніх справ розповів, що більшість повідомлень про мінування надходить з окупованих територій і Росії. Через це дуже складно залучати винних в повідомленні про неправдиве замінування до відповідальності.

Прес-служба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що восени цього року планується запуск державної загальнонаціональної цифрової телемережі стандарту Т2, яка буде мати як мінімум 12 додаткових каналів. Серед яких: «UA: Перший», «UA: Культура», місцеві філії «Суспільного», «UA: Українське радіо», «UA: Радіо Промінь», «UA: Радіо Культура» та інші.

У партії "Європейська Солідарність" вважають, що до витоку в ЗМІ "плівок Медведчука-Суркова" причетний заступник голови Офісу Президента Андрій Смирнов. Де він узяв ці матеріали партія обіцяла повідомити пізніше.

У найближчі роки "Укрзалізниця" планує списати майже 2000 пасажирських вагонів. За словами замістітель міністра фінансів, мова йде про вагони, які були виготовлені ще за часів СРСР на Тверському заводі, а також в німецькому місті Дессау.

Іран вдарив по іракській військовій базі з військами США. Як мінімум 10 ракет вразили авіабазу Айн аль-Асад в провінції Анбар в західному Іраку, де знаходяться війська коаліції під керівництвом США. Повідомляється, що атака не принесла значних втрат, але конкретних даних не наводиться.

У всьому світі набирає обертів тренд на чотириденний робочий тиждень. Кількість публікацій про вакансії на чотириденний тиждень потроїлася за останні три роки - до 62 на 10 000. Інформацію про ефективність скороченого робочого тижня також підтверджують результати досліджень, які проводив британський аналітичний центр Autonomy.

Новини

Популярні теми форуму

analytics