Close button

Які зміни в харчуванні покращують психічне здоров'я

Які зміни в харчуванні покращують психічне здоров'я

Вчені з Університету Бінгемтона, США, з'ясували, що для покращення психічного здоров'я необхідний індивідуальний підбір дієти з урахуванням віку і статі. Для жінок і чоловіків старше і молодше 30 років необхідні індивідуальні зміни в харчуванні через різні ступені зрілості мозку, повідомляє Medical Xpress.

У дослідженнях взяли участь понад 2,6 тис. осіб, які протягом 5 років регулярно відповідали на запитання спеціальної анкети. Проаналізувавши відповіді учасників, вчені виявили чинники, пов'язані з харчуванням і способом життя, які сприяли погіршенню психічного стану і розвитку тривожності і депресії.

Згідно з результатами дослідження, для покращення психологічного здоров'я жінкам у віці до 30 років слід щодня снідати, займатися фізичною активністю середньої і високої інтенсивності, відмовитися від фастфуду і знизити кількість кофеїну в раціоні. Жінкам після 30 вчені рекомендують щоденні фізичні вправи, високе споживання фруктів і обмежене споживання кофеїну. Чоловікам до 30 років необхідно регулярно займатися спортом, вживати молочні продукти і м'ясо, відмовитися від фастфуду. Чоловікам після 30 років варто дотримуватися таких же рекомендацій, що і чоловікам до 30 років, але ввести до свого раціону харчування горіхи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics