Close button

Російські хакери вкрали дані щодо вакцин від коронавірусу — ЗМІ

Російські хакери вкрали дані щодо вакцин від коронавірусу — ЗМІ

Хакери з Росії і Китаю вкрали частину документів щодо вакцини від коронавірусу з мереж Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА), повідомляє De Volkskrant, посилаючись на свої джерела, повідомляє Новое время.

За інформацією видання, російські хакери нібито розіслали низці співробітників EMA електронні листи з шкідливим програмним забезпеченням. Зловмисники мали доступ до внутрішніх мереж агентства протягом мінімум місяця, стверджує видання.

Злочинці цікавилися стратегією вакцинації в країнах Європи і тим, препарати яких виробників набувають ті чи інші держави.

Вони також вкрали частину документів по компаніям BioNTech і Pfizer. Пізніше деякі з них з’явилися в російськомовному сегменті інтернету, але зі зміненими даними. Експерти припускають, що злочинці хотіли за допомогою дезінформації поставити під сумнів ефективність препарату.

Хакери з Китаю отримали доступ до внутрішніх мереж EMA ще навесні 2020 року, провівши кібератаку на один з німецьких університетів.

І Росія, і Китай заперечують причетність до атак, сказано в матеріалі.

У грудні хакери атакували Європейської агентство лікарських засобів (EMA) і викрали дані про кандидата на вакцину від коронавірусу американської компанії Moderna. EMA видає дозволи на використання ліків в Європейському Союзі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics