Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Рожкова заявила про цензуру в НБУ

Рожкова заявила про цензуру в НБУ

Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова заявила про цензуру в НБУ. За її словами, керівництво департаменту комунікацій регулятора заборонило публікувати її інтерв'ю для видання НВ в оригінальному вигляді, повідомляє Курс Украины.

Про це вона написала в Facebook.

"Моє інтерв’ю для видання Новое время НВ в оригінальному вигляді заборонило публікувати керівництво департаменту комунікацій Національного банку. Це черговий приклад цензури в Національному банку України, яка з’явилася з серпня 2020 року після зміни керівництва НБУ та низки кадрових змін в ключових департаментах", - заявила Рожкова.

За словами Катерини Рожкової, цензуру ввели в НБУ в серпні 2020 року, після зміни керівництва і великих кадрових замін у ключових підрозділах банку.

"Незалежна думку з важливих для країни питань не просто нікого не цікавить, але і забороняється до висловлення... Попри існуючі процедури, співробітники НБУ отримують вказівки не запрошувати мене на засідання комітету з питань нагляду", - зазначає Рожкова.

Як говориться в публікації, через кілька годин після проведення інтерв'ю, з'явився наказ глави НБУ про заборону Рожкової коментувати ряд тем.

"З’являється наказ Голови НБУ про те, що мені заборонено коментувати теми внутрішньої ситуації у НБУ, кадрової політики, співпраці з МВФ і тд. Ситуацію намагаються довести до абсурду: виявляється, що мені як безпосередньому учаснику подій, пов’язаних з націоналізацією ПриватБанку у 2016 році, цю тему також коментувати не можна", - написала Рожкова.

Новини

Популярні теми форуму

analytics