Close button

Міжбанк: дешевий долар активно беруть

Міжбанк: дешевий долар активно беруть

На початку торгової сесії котирування на міжбанківському валютному ринку пішли вниз під тиском зростаючої пропозиції валюти: експортери продовжували продавати валюту для сплати податку на прибуток за минулий рік, повідомляє Курс Украины.

Однак щойно цінник на продаж опустився до 27,665 гривень, відразу кілька великих банків почали скуповувати всі пропозиції. Протягом години котирування повернулися вище рівня 27,70 гривень, а до обідньої перерви піднялися до 27,75 гривень на покупку і 27,7777 гривень на продаж. При цьому обсяги укладених угод сьогодні набагато вище, ніж вчора. Склалося враження, що хтось спеціально не дає гривні зміцнюватися, відкуповуючи долар, щойно цінник на міжбанку опускається нижче 27,70. Національний банк на ринку сьогодні помічений не був.

Готівковий долар при перших ознаках зниження на міжбанку відразу кинувся вниз. З ранкових 27,76-27,77 гривень вартість готівкового "американця" опустилася до 27,70-27,71 гривень. Але щойно міжбанк розвернувся вгору, одразу почали піднімати вгору і цінник на продаж готівкового долара. До кінця обідньої перерви долар продавали вже по 27,74-27,75 гривень. При цьому істотного попиту на покупку готівкових доларів не спостерігається.

Євро на ринку FOREX після вчорашнього підйому знову кинулось униз і опустилось до 1,1868 долара за євро. Причиною зниження вартості євровалюти стало зростання прибутковості казначейських облігацій у США і подальше зміцнення долара проти інших провідних світових валют. В Україні на вартість готівкового євро набагато більший вплив робить зміна ціни готівкового долара. Вартість готівкового євро в першій половині дня коливається між 33,00 і 33,07 гривнями.

Російський рубль сьогодні затиснутий у вузькому діапазоні 73,90-74, 15 рублів за долар. При цьому графік рубля точно повторює графік ціни на нафту: зростає і знижується разом з нафтою. Ціна готівкового рубля в Києві сьогодні залишилася колишньою: його продають по 3,72-3,75 грн за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics