Close button

Мирний план, борг України, блокування провайдерів - головне за 10 березня

Мирний план, борг України, блокування провайдерів - головне за 10 березня

Єрмак заявляє, що план миру на Донбасі вже готовий, Україна повернула МВФ перший борг в 2021 році, екс-чиновник намагається заблокувати роботу провайдерів та ЗМІ, правоохоронці розкрили схему незаконної видачі дозволів на зброю, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 10 березня - читайте далі.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що Франція, Німеччина та Україна розробили план відновлення миру на Донбасі. На його переконання, план готовий, відповідає нормам міжнародного права і "духу" Мінських угод. Однак тепер потрібне схвалення російської сторони. За його словами, якщо Росія не схвалить план відновлення миру на Донбасі, це означає, що Кремль не хоче припинення війни.

Україна виплатила Міжнародному валютному фонду 213,1 млн доларів боргу. Таким чином уряд і Національний банк повернули перший борг в 2021 році.

Колишній чиновник Павло Барбул хоче заблокувати роботу новинних сайтів і провайдерів. Барбул і його адвокат вимагають заборонити публікувати інформацію про колишнього чиновника. Вони вирішили відкрити кримінальне провадження та подати в суд позови на 50 тис. грн до таких ЗМІ як "Апостроф", "ГолосUA", "Главком" і іншим. Також позови подані до інтернет-провайдерів "Інтернет Інвест" і "Хостинг Україна", де розміщені деякі з цих сайтів.

Українські правоохоронні органи розкрили корупційну схему, яка стосувалася незаконної видачі дозволів на вогнепальну зброю. Вартість одного дозволу становила 5-10 тисяч грн, а протягом місяця чиновники оформляли понад 200 таких незаконних дозволів. Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-секретар МЗС Олег Ніколенко прокоментував заяву посла Ізраїлю в Україні щодо надання Тернопільському стадіону імені Шухевича. Він акцентував увагу на тому, що збереження національної пам'яті - один з пріоритетів державної політики України і подібні дискусії повинні проходити на рівні істориків, а не дипломатів.

Нацкомісія в сфері енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ "ДТЕК Західенерго", АТ "ДТЕК Дніпроенерго" и ТОВ "ДТЕК Східенерго" на 1,7 млн грн кожне за незабезпечення в зимовий період гарантованих запасів вугілля на теплоелектростанціях, а також несвоєчасне інформування Міністерства енергетики, нацкомісію і "Укренерго" про критичну ситуацію з паливом.

У Єврокомісії розповіли про критерії попадання країни в "зелений список" ЄС. Для попадання в список впливають такі чинники як: частота повідомлень про випадки COVID, тенденція появи нових випадків, частота тестування, відсоток позитивності тестів, а також виявлення варіантів, що викликають стурбованість. Держави-члени ЄС також можуть враховувати те, як країна в цілому протидіє COVID-19. На даний момент туристичні поїздки в Європу для українців закриті.

Київська міська рада прийняла рішення про передачу ТОВ "Українська будівельна реновація" в оренду земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з об'єктами громадського призначення та підземними паркінгами по вул. Джона Маккейна в Печерському районі міста. Таким чином, колишня територія заводу площею 3,94 га переходить в оренду на 5 років.

У Росії стався масштабний збій в роботі урядових сайтів, таких як сайти Державної Думи РФ і Кремля, Слідчого комітету, Роскомнадзору та інших відомств. Крім цього також не працювали і сервіси "Яндекса", МТС, YouTube і Google.

Британці хочуть позбавити принца Гаррі і Меган Маркл королівських титулів. Про це свідчить опитування, яке було проведене на замовлення Daily Mail. Більшість британців вважають, що герцог і герцогиня приділяють увагу ЗМІ більше, ніж службі і боргу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics