Close button
 Передплата за 50% - літня акція!

Енергоатом відреагував на штраф за недопостачання електроенергії

Енергоатом відреагував на штраф за недопостачання електроенергії

НАЕК "Енергоатом" буде оскаржувати в суді рішення НКРЕКП щодо накладення на компанію штрафу розміром 170 тис. гривень за недопостачання електроенергії ДП "Гарантований покупець", повідомляє Курс Украины.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Як зазначають у пресслужбі, Енергоатом надав Комісії НКРЕКП вичерпні пояснення і також заперечення, що аргументують позицію компанії, однак регулятор не врахував обґрунтовані пояснення НАЕК «Енергоатом» та ухвалив рішення накласти на компанію штраф у розмірі 170 тис. гривень.

"Рішення Енергоатома щодо обсягів відпуску електричної енергії державному підприємству «Гарантований покупець» у період, який перевірявся регулятором – з 1 грудня 2020 року по 17 січня 2021 року – були зумовлені необхідністю дотримання фінансової збалансованості з метою виконання інвестиційних, виробничих та інших програм Компанії", - йдеться в повідомленні.

Також Енергоатом зазначив, що усвідомлює свою соціальну відповідальність і в повному обсязі забезпечує потреби населення в електроенергії за доступною ціною. Водночас він не може забезпечувати об’єми, відображені у запитах ДП "Гарантований покупець", що значно перевищують реальний обсяг фактичного споживання електроенергії населенням порівняно з аналогічними періодами минулого року.

Нагадаємо, 10 березня Нацкомісія з держрегулювання енергетики оштрафувала Енергоатом за недостатні обсяги продажів електроенергії для потреб населення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics