Close button

Міжбанк: долар росте в ціні

Міжбанк: долар росте в ціні

Сьогодні на міжбанківському валютному ринку триває активна торгівля. Незважаючи на те, що валюти на продаж виставили достатньо, сьогодні продавці показали характер: нижче 27,695 гривень у системі Bloomberg жодної угоди укладено не було, повідомляє Курс Украины.

Серйозність ситуації швидко зрозуміли і покупці, тому, переставши грати на нервах продавців, відразу стали виставляти адекватні ціни на свої заявки. До обіду котирування піднялися в район 27,75-27,77 гривень, після обіду торгівля продовжилася в цьому ж діапазоні.

Пасивність покупців на готівковому валютному ринку не завадила операторам підняти цінник на продаж готівкового «американця» з ранкових 27,74-27,75 до 27,79-27,80 гривень: саме за такою ціною почали продавати долар після обіду.

«Попиту немає. Просто переставляємо цифри слідом за міжбанком», - розповіли порталу «Курс України» представники великих обмінних пунктів Києва.

Євро на ринку FOREX сьогодні виросло до позначки 1,1966 долара за євро, після чого дещо скоректувалось вниз. Ринок напружено чекає, що скаже президент Європейського центробанку Крістін Лагард на традиційній щомісячній пресконференції, яка розпочнеться о 15:30 за київським часом. Пандемія коронавіруса і непроста ситуація з європейською економікою вимагає нестандартних рішень, здатних не допустити розвитку кризи в країнах Єврозони. Готівкове євро за пів дня подорожчало на 10 копійок: з 33,10 до 33,20 гривень.

Російський рубль сьогодні в черговий раз підійшов до рівня 73,40 рублів за долар - і знову не зміг його подолати і опустився до 73,85 рублів за долар. Навіть зростання світових цін на нафту, що відновилось вчора, уже не може допомогти рублю зміцнитися сильніше. У Києві продажі готівкового рубля по 3,73 гривні за 10 рублів практично зникли: опти продають російську валюту сьогодні по 3,74-3,75 грн за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics