Close button

Обшуки СБУ, відмова країн від AstraZeneca, націоналізація "Мотор Січ" - головне за 11 березня

Обшуки СБУ, відмова країн від AstraZeneca, націоналізація "Мотор Січ" - головне за 11 березня

РНБО прийняло рішення націоналізувати "Мотор Січ" і хоче притягнути до відповідальності депутатів, які голосували за ратифікацію Харківських угод, СБУ і Податкова міліція проводять обшуки на об'єктах в мережі АЗС друга Медведчука, Норвегія і Данія відмовляються від вакцини AstraZeneca, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 11 березня - читайте далі.

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення націоналізувати запорізьке підприємство "Мотор Січ".

Крім цього РНБО планує притягнути до відповідальності народних депутатів, які голосували за ратифікацію перебування російського флоту в Криму і цим самим створили підґрунтя для захоплення півострова. Перевіркою можливої державної зради буде займатися СБУ.

Служба безпеки України і Податкова міліція проводять обшуки на об'єктах мережі автозаправних станцій Glusco. Обшуки проводяться в зв'язку з розслідуванням незаконних поставок нафтопродуктів з тимчасово окупованих територій і Російської Федерації в Україну. Мережею володіє швейцарська Glusco energy SA ізраїльського бізнесмена Нісана Моїсеєва, який є другом Віктора Медведчука.

Норвегія і Данія призупинили використання вакцини AstraZeneca. Цей запобіжний захід пов'язаний зі збільшенням частоти випадків утворення тромбів після вакцинації. На даний момент медики з'ясовують, чи є зв'язок між вакцинацією і розвитком тромбів. Раніше Австрія і Естонія призупинили використання однієї партії вакцини AstraZeneca, поки не з'ясують причини смерті однієї людини і захворювання іншої.

У Європейському союзі набули чинності нові правила перебування на території. В контексті цього Угорщина почала ретельно штрафувати заробітчан і українських перевізників. Окрім штрафу за порушення безвізу, угорці вносять порушників в базу Євросоюзу.

Засновник партії "Національний корпус" Андрій Білецький запропонував ввести "тотальну блокаду" окремим районів Донецької та Луганської областей і таким чином відрізати жителів цих територій від виплати українських пенсій.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков зробив заяву про статус війни в Україні. Він вважає, що факт неоголошеної війни пов'язаний не з недосконалістю законів, а з їх невиконанням, оскільки всі юридичні норми вже прописані.

Михайло Саакашвілі назвав Україну "країною-кидаловом". Зробив цю заяву він в контексті того, що в Україні дуже мало іноземних інвестицій.

Після пожежі у французькій компанії хмарних послуг відключені мільйони веб-сайтів, пошкоджені портали державних установ, банків, магазинів, новинних веб-сайтів.

У Польщі визнали персоною нон грата генерального консула Російської Федерації в Познані через те, що він брав участь у зустрічах і з'являвся в громадських місцях, будучи зараженим COVID-19.

Новини

Популярні теми форуму

analytics