Close button

Данія заборонить пожертвування від екстремістів

Данія заборонить пожертвування від екстремістів

У Данії планують заборонити пожертвування від потенційно екстремістських осіб, повідомляє Курс Украины.

Про це повідомляє EURACTIV.

Як стало відомо, до переліку таких осіб віднесли організації і влади, які можуть налаштувати "мусульман країни проти суспільства і підірвати права людини і основні свободи".

Закон, який забороняє пожертвування, був ініційований соціал-демократами, і він вступить в силу наступного тижня. Згідно з ним, пожертвування на суму понад 10 000 датських крон, або близько 1400 євро від фізичної або юридичної особи, яку внесено до чорного списку, будуть незаконними.

Міністр імміграції Маттіас Тесфайе заявив, "що за кордоном існують екстремістські сили, які намагаються налаштувати наших мусульманських громадян проти Данії і вбити клин в наше суспільство".

Також він нагадав, "що датські мечеті отримують мільйони з Близького Сходу, і уряд буде протидіяти цьому".

Незабаром буде створено список потенційних кандидатів, яким заборонять здійснювати пожертвування - очікується, що імена в списку оголосять до кінця року.

Новий закон означає посилення і продовження дії закону 2019 року.

Нагадаємо, про заборону пожертвувань занепокоїлися "після зростаючих побоювань з приводу того, що Туреччина інвестує в мечеті в Роскілле і Хольбек, а Катар недавно пожертвував близько 100 мільйонів крон на будівництво нової мечеті на Ровсінгсгаде".

Новини

Популярні теми форуму

analytics