Close button

Китайцы обиделись, Байден субсидирует, Укрзализныця увольняет - главное за 12 марта

Китайцы обиделись, Байден субсидирует, Укрзализныця увольняет - главное за 12 марта

Китай відреагував на націоналізацію "Мотор Січ", наглядова рада звільнив главу "Укрзалізниці" через корупційні схем, банкір Коломойського переписав бізнес на родичів після затримання, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 12 березня - читайте далі.

Представник міністерства закордонних справ Китайської Народної Республіки вимагає, щоб уряд України захистив права та інтереси китайських бізнесменів, які інвестували в підприємство "Мотор Січ". Це є відповідною реакцією на вчорашнє рішення РНБО про націоналізацію "Мотор Січ". У свою чергу глава партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко заявив, що законопроект про націоналізацію буде представлений вже в найближчі два-три тижні.

Наглядова рада "Укрзалізниці" прийняла рішення звільнити голову держпідприємства Володимира Жмака. Імовірно, звільнення пов'язане з участю Жмака в корупційних схемах. Ще 27 січня в Раді було створено слідчу комісію, яка виявила факти масштабної корупції і злодійства на державному підприємстві "Укрзалізниця". Зараз проводиться розслідування.

Колишній заступник голови правління "Приватбанку" Володимир Яценко відразу після затримання детективами НАБУ переоформив свої частки в кількох компаніях на цивільну дружину і дочку. За інформацією журналістів, компанії переписувалися на підставі нотаріального доручення, яку Яценко підписав, ймовірно, напередодні затримання в "Борисполі".

Компанія Glusco, в мережі АЗС якої вчора проводилися обшуки, спростовує всі звинувачення Державної фіскальної служби. За словами прес-служби компанії, Glusco не ухиляється від сплати податків і вказує, що тільки за 2019-2020 роки вони сплатили до бюджету України понад 6 млрд гривень. Також Glusco сподівається, що найближчим часом всі звинувачення будуть зняті і компанія зможе відновити повноцінну діяльність.

Укравтодор і компанія "Автомагістраль-Південь" підписали меморандум про підготовку пропозиції про державно-приватне партнерство в рамках проекту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець - Броди - Рівне. Це може бути першою приватною дорогою, побудованої в Україні.

Фонд державного майна уклав договір про приватизацію окремого майна Дубовязівського місця здійснення діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт". На відкритих торгах брали участь чотири компанії. У підсумку переможцем аукціону стало ТОВ "Рінтех", заплативши 108 млн гривень, найближчий конкурент ТОВ "РесурсПромЗахід" запропонував за все на 100 грн менше.

На аеродромі під Києвом автомобіль врізався у військовий літак. ДТП призвело до пошкоджень двигуна літака і інших агрегатів бойової машини. За фактом інциденту військова прокуратура Київського гарнізону почала досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 411 КК України.

Кабінет міністрів України розширив список заборонених до перевезення через кордон лікарських засобів. Під заборону потрапили більше 50 препаратів, які тепер відносять до наркотичних засобів або психотропних речовин.

Вакцина від коронавірусу Novavax, яка з часом надійде в Україну, показала ефективність 96,4% проти початкового варіанту коронавірусу і на 86,3% вона ефективна проти "британського" штаму.

Президент США Джо Байден підписав раніше схвалений Конгресом великий пакет стимулювання економіки країни на 1,9 трлн доларів. Нова програма передбачає виплату 1,4 тис. доларів кожному американцеві, який заробляє менше 75 тис. доларів на рік, підвищення допомоги по безробіттю до 6 вересня, субсидії на оренду житла і додаткове фінансування програми продуктових талонів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics