Close button

Ймовірному вбивці та ґвалтівнику 7-річної оголосили підозру

Ймовірному вбивці та ґвалтівнику 7-річної оголосили підозру

Поліція повідомила затриманому 14 березня 62-річному жителю селища Щасливе Херсонської області про підозру у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової, повідомляє прес-служба поліції області, повідомляє Интерфакс-Украина.

Як повідомляють правоохоронці, дівчинка зникла 7 березня. Для пошуків були залучені підрозділи поліції, Національної гвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та кінологи.

"Щодня для проведення слідчих дій, оперативних і розшукових заходів залучалися 300 поліцейських. Також до участі в пошуковій спецоперації залучалися від 50 до 100 волонтерів і місцевих жителів. Протягом чотирьох діб пошуки дитини не припинялися ні на хвилину. Поліцейські опитали близько 630 чоловік, встановили автотранспорт, який знаходився в районі зникнення дівчинки. Поліцейські сформували 16 слідчо-оперативних груп, які з дозволу власників проводили огляди будинків, приватних господарських приміщень, сараїв, гаражів і т. п. Паралельно загони правоохоронців і волонтерів прочісували селище в радіусі 25 км, особливо звертаючи увагу на нежитлові приміщення, пустирі, колодязі й лісосмуги в надії знайти дівчинку живою", - вказується в повідомленні.

Тіло дівчинки було виявлено 11 березня під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованому нежитловому будинку. Судово-медична експертиза виявила на тілі дитини сліди удушення і зґвалтування.

За підсумками проведених слідчих дій було встановлено 16 чоловіків, які могли бути причетні до злочину: ті, чий слід взяла службова собака в день виявлення тіла, особи, на яких вказували місцеві жителі, і особи, що привернули увагу правоохоронців під час розшуку дитини й раніше судимі за аналогічні злочини. Для перевірки у зазначених осіб були відібрані біологічні зразки для порівняння.

"У день похорону дитини оперативники прийшли до одного з них, але виявили чоловіка з порізаними венами. Поліцейські надали чоловікові першу медичну допомогу і направили в лікарню. Біологічні зразки даного чоловіка в першу чергу були перевірені молекулярно-генетичною експертизою. 14 березня від лабораторії надійшли результати експертизи, які вказали, що чоловік причетний до зґвалтування і вбивства дитини", - повідомляють правоохоронці.

Як розповів глава поліції Херсонській області Олександр Прокудін на брифінгу 15 березня, цих доказів було достатньо для повідомлення про підозру за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Відзначається, що підозрюваний - житель селища і знайомий сім'ї загиблої дівчинки.

Наразі проходить збір речових доказів під час обшуку в житлі підозрюваного. Надалі поліція і прокуратура будуть наполягати на покаранні у вигляді довічного позбавлення волі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics